Τουρισμός: Απογείωση +103% ο Οκτώβριος!!! Με εντυπωσιακή άνοδο +13% έκλεισε η σεζόν!!!

Με εντυπωσιακή και παράλληλα ανεπανάληπτη άνοδο +103% έκλεισε μήνας Οκτώβριος στις αφίξεις τουριστών με πτήσεις τσάρτερ την φετινή τουριστική σεζόν στην Κεφαλονιά!!! Αναλυτικότερα φέτος οι αφίξεις κατά το μήνα Οκτώβριο έφτασαν τις 8.476 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (2016) που άγγιξαν τις 4.171 αφίξεις, μάλιστα είναι η δεύτερη χρονιά που καταγράφετε σημαντική άνοδο μιας και πέρσι η χρονιά έκλεισε αύξηση +38% σε σχέση με τις 3.029 αφίξεις του Οκτωβρίου του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία του EFL, ΥΠΑ και ΣΕΤΕ που επεξεργάστηκε το www.portoni.gr η τουριστική σεζόν φέτος έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο +13%!!! Καταγράφοντας και φέτος ένα ακόμα ρεκόρ στην τουριστική της ιστορία της Κεφαλονιάς με 266.554 αφίξεις τουριστών από πτήσεις τσάρτερ, σε σχέση με το περσινό ρεκόρ (2016) των 235.858 αφίξεων. Η συνολική κίνηση επιβατών φέτος έφτασε τις 546.162 διελεύσεις, σε σχέση με τις 474.713 διελεύσεις πέρσι, καταγράφοντας άνοδο 15.1%. Αυξημένες ήταν και οι κινήσεις των αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου» που έφτασαν τις 4.117 φέτος, σε σχέση τις 3.321 το περσινό διάστημα, καταγράφοντας άνοδο 24%.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφηκε και στις πτήσεις εσωτερικού τους καλοκαιρινούς μήνες την φετινή τουριστική περίοδο, ο Ιούνιος έφτασε τις  4.985 αφίξεις επιβατών καταγράφοντας άνοδο +28,1%, τον Ιούλιο καταγράφηκαν αφίξεις 8.827 επιβατών με άνοδο +24,7% και τον Άγουστο 8.781 επιβάτες με άνοδο +22,1%.

Η τουριστική χρονιά φέτος έκλεισε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και εδραιώνει το νησί μας σαν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στις αγορές του Ην. Βασιλείου και της Ιταλίας. Η επόμενη χρονιά όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα θα συνεχιστεί το θετικό κλίμα και επιπλέον θα ανοίξουν νέες αγορές προς το νησί μας με κυριότερη αυτή της Γερμανίας, μιας και η Ryanair θα ξεκινήσει το Μάρτιο απευθείας πτήσεις δύο φορές της εβδομάδα (Τρίτη & Σάββατο) από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης!
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις