Κατακόκκινες Μάντολες έφτιαξαν τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Βοσκοπούλα

Κατακόκκινες υπέροχες μάντολες έφτιαξαν σήμερα το πρωϊ στο Παραδοσιακόν Γλυκοπωλείον Βοσκοπούλα στο Λιθόστρωτο οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου συνοδευόμενα από τις δασκάλες Αγλαΐα Πέτσα και Αλεξάνδρα Φυτοπούλου.

Συγκεκριμένα 27 παιδιά της Δ1 και Δ2 τάξης “έκαναν ντου” στο εργαστήριο της Βοσκοπούλας στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος και δεν άφησαν τίποτα “να πέσει κάτω” καθώς βομβάρδιζαν συνεχώς με ερωτήσεις αλλά και απορίες τον Διονύση και τον Αντώνη Καππάτο που έδειχαν την όλη διαδικασία ετοιμασίας και ψησίματος της παραδοσιακής μάντολας στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, κάτι που ξέρουν καλά άλλωστε καθότι η παρασκευή της μάντολας περνάει από γενιά σε γενιά με συνέπεια, σεβασμό και αγάπη για το κατεξοχήν παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς, χωρίς να χάνει τίποτα από αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Στο τέλος όλοι δοκίμασαν τους καρπούς της δουλειάς τους και έφυγαν ικανοποιημένοι και χαρούμενοι αφιερώνοντας σε όλους την γνωστή πλέον σε όλους ατάκα.

Δημοσιεύτηκε από Dionisis Kappatos στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις