Συμμετοχή της ΕΛΜΕΚΙ στο Συλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 9 Νοεμμβρίου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κεφαλονιάς –Ιθάκης

την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 18.30 στο ΕΚΚΙ

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού ,όπως και η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, σχετικά με τις “εκκρεμότητες” της τρίτης “αξιολόγησης”, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Η “τρίτη αξιολόγηση” έχει ως πυρήνα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες κλπ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει σημαντικό πλήγμα και στο δικαίωμα στην απεργία.

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη του Κ.Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, ενώ οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι “συμβατικές υποχρεώσεις” της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή και θα δαπανηθούν γι αυτόν 2,4 δισ. ευρώ που προστίθενται πάνω στα 3 δισ. ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές. Την ίδια στιγμή όμως πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι ,απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Διεκδικούμε:

• Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων στο δημόσιο.

• Αποκλειστικά δημόσια,δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα .

• Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές, που εμποδίζουν την λειτουργία των συνδικάτων, την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα .Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών.

• Δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Αργοστόλι 6/11/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις