Ανακοίνωση σχετικά με απολύσεις συναδέλφων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα δύο συναδέλφισσες αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν η μια στα Κύθηρα και άλλη φιλολόγος στο ΓΕΛ Οινοφύτων ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ξαφνικά από το Υπουργείο Παιδείας, παρότι αντιμετωπίζαν σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία τους (αυτοάνοσο νόσημα).

Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι οι συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν είχαν προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Η μια συνάδελφος εχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017, ενώ έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά που στην πορεία έληξε, ενώ η άλλη ενώ είχε ήδη καταθέσει και αυτή σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά που στην πορεία έληξε, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!!!.

Τι και αν η συναδέλφισσα από τα Κύθηρα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Τι και αν εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Τι και αν κατέθεσε τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!!! Το Υπουργείο Παιδείας με ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή (http://www.minedu.gov.gr/news/30968-20-10-17-diefkriniseis-gia-tin-anaklisi-anapliroton-ekpaideftikon-gia-to-didaktiko-etos-2017-2019).

Και οι δύο απολύσεις πρόκειται για ενέργειες ανάλγητες, απάνθρωπες, βάρβαρες! Πρόκειται για αίσχος!

Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει βασικά κοινωνικά επιδόματα, το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.

Ως Δ.Σ της ΕΛΜΕΚΙ ενώνουμε την φωνή μας με το εκπαιδευτικό και λαικό κίνημα και απαιτούμε να επιστρέψουν οι συναδέλφισσες εδώ και τώρα στην δουλειά, χωρίς καμιά διακοπή των δικαιωμάτων τους (αμοιβή και προϋπηρεσία).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ

Ο Πρόεδρος

Μαντζουράτος Δημήτρης

Η Γενική Γραμματέας

Ποταμιάνου Σοφία

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 06/11/2017
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις