Π. Τζανάτος: “Καλούμε τον επαγγελματία να βγει στον αγώνα, ασπιρίνες οι λύσεις που προτείνουν κάποιοι”

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας.

Την παρουσίαση έκαναν από κοινού ο  επικεφαλής της παρατάξης Παναγιώτης Τζανάτος μαζί με τον Βαγγέλη Νικολάτο. Το παρών έδωσαν οι επαγγελματίες Νίκος Γκισγκίνης, Νικόλαος Τσιμάρας και Ανδρέας Μεσολωράς.

Ο κ. Τζανάτος έκανε αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο των αυτοαπασχολούμενων αλλά και των μικρών και μικρομεσαίων επαγγελματιών που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την δυσβάστακτη φορολογία,  την κατάργηση του αφορολόγητου, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, την απευλευθέρωση του ωραρίου, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κ.ά.

Κάλεσε τους επαγγελματίες να μην τους ξεγελούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση των χρεών με νέες ρυθμίσεις ή μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η ανακούφιση θα είναι συγκυριακή και βραχυπρόθεσμη και δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα. Σύμμαχους στον αγώνα έχουν και τα εκατομμύρια των μισθωτών αλλά και των αγροτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Όσον αφορά το θεσμό του επιμελητηρίου τόνισε ο κ. Τζανάτος ότι καμία διοίκηση δεν πρόσφερε καμία λύση στα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται. Τα επιμελητήρια για χρόνια αποτελούν το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας κ. Τζανάτος ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των δράσεων της παράταξής του υπογράμμισε ότι δεν είναι της λογικής της σύστασης ενός ψηφοδελτίου αποτελούμενο από 150 άτομα καθώς οι έδρες είναι μόνο 21 και εκτός αυτού δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των οφειλών των επαγγελματιών για να μπορέσουν να συμμετέχουν στις εκλογές. Tο ψηφοδέλτιο θα είναι συγκροτημένο και θα αποτελείται από 30 υποψηφίους από όλους τους τομείς. Μερικά ονόματα που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Νικόλαος Τσιμάρας, ο Σταύρος Γρηγορόπουλος, μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, ο Νίκος Γκισγκίνης, δημοτικός σύμβουλος, η Ευαγγελία Μεσολωρά, ο Νίκος Αθανασάτος, η Ελένη Ανδρεόλα, ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος κ.ά.

Κάποιες από τις προτάσεις της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας είναι η επαναφορά του αφορολόγητου στις 20.000 και όριο 5000 για κάθε παιδί, μείωση της φορολογίας στους αυτοαπασχολούμενους  με προοδευτική αύξηση της φορολογίας των μεγάλω επιχειρήσεων στο 45%, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι τις 20.000, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση έμμεσων φόρων και ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσής, υγεία και οικιακά τιμολόγια ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφωνίας. Κατάργηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και τα λογιστικά βιβλία να αποτελούν το μοναδικό τρόπο προσδιορισμού του εισοδήματος.

Σε ερώτηση για το πως θα μπορέσουν να στηρίξουν τους επαγγελματίες έτσι ώστε να αντιστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά με τα λουκέτα, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τι ακριβώς θα κάνει ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας ο κ. Τζανάτος απάντησε “εμείς δεν θα τάξουμε ότι θα δώσουμε την λύση από επάνω, στη λογική ψηφίστε μας για να πάμε να μιλήσουμε με την τράπεζα, με τον αρμόδιο φορέα  για να βρεθεί λύση, εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες ξέρουμε ότι ο δρόμος που καλούμε τον επαγγελματία είναι δύσκολος, μπορεί να του φαίνεται αδιανόητος γιατί τον καλούμε να βγει στον αγώνα, να διεκδικήσει συγκεκριμένα πράγματα. Άρα η μοναδική του δύναμη είναι η δική του δύναμη όχι η δύναμη που του τάζουν κάποιοι άλλοι είτε στις εκλογές του επιμελητηρίου είτε στις βουλευτικές είτε στις δημοτικές εκλογές είναι ένα γενικότερο φαινόμενο η ανάθεση των προβλημάτων προς τα πάνω, θα έρθει ο καλύτερος διαχειριστής και θα μας αλλάξει την κατάσταση. Υπάρχει συγκεκριμένος αντίπαλος αυτός είναι η κυριαρχία των μονοπωλίων στην αγορά όσο και αν αυτό στην Κεφαλονιά να μην είναι απόλυτα εμφανές όμως εκεί οδηγούμαστε”.  Και συνέχισε ο κ. Τζανάτος: “Οδηγούν στην χρεωκοπία, προσπαθούν με “ασπιρίνες” να το πούμε έτσι μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού, μέσω λύσεων που δεν μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις