Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Το μεγάλο κεφαλονίτικο ποίημα για το 1940

Το μεγάλο κεφαλονίτικο ποίημα για το 1940

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Φίλοι αναγνώστες

Σας φανερώνω το μεγάλο ποίημα για το 1940 που έγραψε ο Νικόλαος Σπυράτος από τα Δειληνάτα το Δεκέμβριο του 1944 (Τύποις- Παρατηρητού-) Αργοστόλιον.

Για πολλά χρόνια το ποίημα ή μέρος από αυτό το μάθαιναν οι μαθητές στα σχολεία του νησιού μας όταν πλησίαζε η επέτειος του ΟΧΙ.

Από το σχολείο πέρασε και στη μνήμη του λαού, ξεχάστηκε ο δημιουργός του και πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για δημώδες άσμα. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ποίημα του φυλλαδίου είναι επιπρόσθετες και αφορούν εκείνα τα χρόνια του σκληρού πολέμου. Ας είναι μνημόσυνο αιώνιο για τον ποιητή από τα Δειλινάτα που συνόψισε υπέροχα στιχουργικά την ιστορία του Ελληνο – ιταλο-γερμανικού Πολέμου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις