324.900€ για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων από την ΠΙΝ

Θ. Γαλιατσάτος: Στόχος μας η δημιουργία συλλογικής αντίληψης και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την ένταξη δύο πράξεων για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνολικού προϋπολογισμού 324.900 ευρώ.

Πρόκειται για τις πράξεις:

1. “Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην ΠΙΝ”, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014 – 2020”, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει προϋπολογισμό 258.500 ευρώ.

Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η ανάπτυξη επικοινωνιακής περιφερειακής στρατηγικής για τα απόβλητα και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης – εκπαίδευσης των πολιτών, των παραγωγών επιμέρους ρευμάτων αποβλήτων με αντικείμενο τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων και την εναλλακτική διαχείριση, που αποτελούν στόχο του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ.

Σκοπός είναι η αλλαγή συμπεριφοράς, η συλλογική αντίληψη και η ενεργός συμμετοχή στην πρόληψη, ανακύκλωση και εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων στα νησιά μας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος κάνοντας λόγο για καμπάνια ενημέρωσης (με έντυπο υλικό, ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις και δημοσιότητα στα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ) σε συνδυασμό με την ενίσχυση του εθελοντισμού και συνέργειες με άλλους φορείς.

2. “Καμπάνια προκαταρκτικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή, επαναχρησιμοποίησης και κομποστοποίησης Δήμου Κέρκυρας”, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014 – 2020”, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει προϋπολογισμό 66.400 ευρώ.

Δικαιούχος είναι ο Δήμος Κέρκυρας και φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις