Τίμησαν και φέτος του πεσόντες Σλοβένους του 1943 στο Κάστρο

Της Γιάννας Κουλουμπή

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, παρουσία της Πρέσβειρας της Σλοβενίας, κας Anita Pipan, πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Σλοβένων στρατιωτών, στο Κάστρο.

Φέτος, εκτός από την Πρέσβειρα, στην Κεφαλλονιά βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέα της Ένωσης Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα της Σλοβενίας, κ. Aljaz Verhovnik, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τους Κεφαλλονίτες για την αλληλεγγύη τους και την προσφορά τους στην Ειρήνη. Επίσης, παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, η εκπρόσωπος του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου «Mediterraneo, καθώς και οι Πρόξενοι Ιταλίας και Γαλλίας στην Ελλάδα, κυρίες Μικελέτη και Σινάγρα αντίστοιχα.

Στην τελετή σύντομο σχόλιο έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος, τονίζοντας πως στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, αφού όλοι είναι θύματα. Με τη σειρά της η κα Pipan συμπλήρωσε πως η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα μνήμης για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, δύο στοιχεία που οι Κεφαλλονίτες του 1943 γνώριζαν καλά και για αυτό η Σλοβενική Κυβέρνηση αποστέλλει τις ευχαριστίες της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διατήρηση ενός λεπτού σιγής, των καταθέσεων στεφάνων και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά από το μνημείο.

ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις