Σωτήρης Κουρής στο Π.Σ.: Σημεία τοποθέτησης για τις πυρκαγιές και άλλα θέματα

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΙΝ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 21-22 Οκτ. 2017
Περιφερειακός Σύμβουλος
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης .
Σημεία, τοποθέτησής μου για τίς καταστροφικες πυρκαγιές στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και άλλα θέματα.
– Η περιφέρεια μέσω της Πολιτικής Προστασιας να αναλάβει την πληρωμή των αγροτικών αποζημιώσεων των αγροτών που από αδυναμία δεν μπορεί ο ΕΛΓΑ .
– Η φωτιές και γενικά οι Φυσικές καταστροφές είναι «πολεμικές επιχειρήσεις» και για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται ομοψυχία την οποία εμείς σαν Αντιπολίτευση (ΝΙΠ) , δίνουμε στην Περιφερειακη Αρχή , γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα είναι ουσιαστική η αντιμετώπιση τους .
– Στηρίζουμε τον προγραμματισμό και τον εξυχρονισμο των Πυροσβεστικών δυνάμεων και εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας και την εμπιστοσύνη μας προς αυτές που με αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν την λαίλαπα των πυρκαγιών .
– Επίσης εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις εθελοντικές ορφανώσεις οι οποίες συμπληρώνουν τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις .
– Οι φωτιές αντιμετωπίζονται με σχεδιασμό και πρόληψη όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων και μάλιστα κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του .
Η Περιφερεια Ιονίων τον συντονισμό , η Πυροσβεστικη Υπηρεσία την διαχείριση , το Δασαρχείο την φύλαξη και φρούρηση , η αστυνομία την αστυνόμευση .
– Επίσης ανέφερα ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή της Δασικής Νομοθεσίας με συνταγματική αναθεώρηση σε τρόπο που να λύνονται θέματα ιδιοκτησιών και δασικών χαρτών .
– Έκανα εκτενή αναφορά της σημασίας που έχουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις και η εξειδίκευση τους και στις Δασικές Πυρκαγιές .
Για άλλα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου
· Ζήτησα από τον Περιφερειάρχη να παρακολούθησει τις διεργασίες μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, διότι φοβάμαι την συρρίκνωση ή κατάργηση Σχολών του ΤΕΙ και να ενημερώσει το σώμα σε επόμενη συνεδρίαση .
· Έκανα εκτενή αναφορά για την σημασία που έχει η προβολή των Συνεδριάσεων του ΠΣ μέσω των ΜΜΕ και ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή να ερευνήσει τρόπους διαχείρισης του Θέματος .Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις