Κοινοβουλευτική στην ΝΔ με τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε «προσωπικές στρατηγικές»

Η αξιωματική αντιπολίτευση πέρασε δύσκολες ώρες και οι ασκήσεις ισορροπίας για την ταυτότητα φύλου καθώς και οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο προκάλεσαν γκρίνιες. Ακόμα, η ανακοίνωση της 12μελούς ομάδας «επίλεκτων» συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την προώθηση άλλων 32 προσώπων από το μητρώο στελεχών δημιουργούν στα παλαιότερα στελέχη μία εικόνα «αδειάσματος» σε βουλευτές αλλά και παλιούς πολιτευτές.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει οτι πρόθεση του Κ.Μητσοτάκη είναι να υπάρξει ανανέωση πάνω από το 50% της κοινοβουλευτικής ομάδας στις επόμενες εκλογές. Αυτό, αυτομάτως σημαίνει οτι οι μισοί από αυτούς που βρίσκονται στην σημερινή Βουλή θα πρέπει να αλλάξουν. Η εξίσωση δύσκολη καθώς οι ήδη εκλεγμένοι βλέπουν τους νεοφώτιστους ως προικοδοτούμενους από την Πειραιώς.
 Ωστόσο, με νίκη της ΝΔ στις εκλογές η κοινοβουλευτική ομάδα σχεδόν θα διπλασιαστεί οπότε χώρος υπάρχει. «Την ώρα των εκλογών όλοι είναι υποψήφιοι και έχουν την ευθύνη της εκλογής τους» ξεκαθαρίζει στα Dikaiologitika News στέλεχος της Πειραιώς και εξηγεί ότι « όσοι σήμερα είναι βουλευτές είναι αυτονόητο ότι θα είναι στις λίστες. Από κει και πέρα αν επιτύχουν ή αποτύχουν είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα».

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές ότι ο ίδιος έχει την ευθύνη για την στρατηγική του κόμματος καθώς επίσης και για την εκτέλεση της εντολής ανανέωσης που πήρε από τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν πρόεδρο της ΝΔ. Σε αυτούς ο Κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για όλα τα θέματα της ατζέντας του και τώρα έχει την υποχρέωση να τα υλοποιήσει, όπως εξηγούν στην Πειραιώς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι στο εξής «προσωπικές στρατηγικές» δεν χωρούν και ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όχι σε έναν στενό κομματικά πυρήνα που ενδεχομένως να θέλει να κινηθεί πιό δεξιά ή και πιό αριστερά.

ΠΗΓΗ www.dikaiologitika.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις