Η Σερβία προωθεί την Κεφαλονιά

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια ελληνοσερβικής συμμαχίας στην Κεφαλονιάς και την θερμή υποδοχή και φιλοξενία που έτυχαν τα μέλη της Σερβικής αντιπροσωπείας, η Κεφαλονιά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εδρεώθηκε πλέον στην μνήμη και την καρδιά των Σέρβων.

Και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι o Πρέσβης της Σερβίας Dusan Spasojevic επιστρέφοντας στην πατρίδα του μετέφερε το ζεστό και πρόσφορο κλίμα για περαιτέρω συνεργασία που συνάντησε αναφέροντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση «RTS» ότι η Σερβία έχει έρθει ακόμα πιο κοντά με την Κεφαλονιά, σε αυτό συνέβαλαν οι πετυχημένες εκδηλώσεις ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν σε Αργοστόλι και Ληξούρι, αλλά και ο δραστήριος και ικανός επίτιμος  Πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδας, Βίκτωρ Ρουχωτάς που εργαζεται συνεχώς για να φέρει του δύο λαούς ακόμα πιο κοντά. Η Σερβία με τη σειρά της προωθεί την Κεφαλονιά με τελετές ονοματοδοσίας σε τρεις μεγάλες πόλεις ενώ τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ονοματοδοσία στην πόλη Σάμπατς όπου μία οδός εκεί θα πάρει το όνομα “οδός Αργοστόλι” παρουσία του Δημάρχου Κεφαλονιάς. Επίσης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετέχει στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου.

Μάλιστα η κρατική τηλεόραση της Σερβίας «RTS» δημοσίευσε το εκτενές και πλούσιο ρεπορτάζ για την ονοματοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι με τίτλο “Το Σάμπατς στο Αργοστόλι”.

Šabačka ulica u Argostoliju

23. oktobar 19:02

Otvaranje Šabačke ulice u Argostoliju na Kefaloniji učvrstilo je prijateljstke i bratske odnose između dva grada, čulo se tokom boravka delegacije grada Šapca na ovom grčkom ostrvu. U protekle dve decenije, od kada je potpisana Povelja o bratimljenju, na stotine dece i mladih upoznalo se, družilo i sarađivalo u oba grada – što je i bio cilj bratimljenja. Saradnja i prijateljstvo će se nastaviti, a jedna ulica u Šapcu poneće ime grčkog bratskog grada, najavio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada. Otvaranju Šabačke ulice u Argostoliju prisustvovao je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.
Η μετάφραση είναι από την google
Το άνοιγμα της οδού Šabačka στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς ενίσχυσε τη φιλία και τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της πόλης Šabac σε αυτό το ελληνικό νησί. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, από την υπογραφή του Χάρτη της Αδελφότητας, εκατοντάδες παιδιά και νέοι γνώρισαν, κοινωνικοποίησαν και συνεργαζόταν και στις δύο πόλεις – που ήταν ο στόχος της αδελφοποίησης. Η συνεργασία και η φιλία θα συνεχιστούν και ένας δρόμος στο Šabac θα φέρει το όνομα της ελληνικής αδελφικής πόλης, ανακοίνωσε η Nemanja Pajić, Πρόεδρος της Συνέλευσης της Πόλης. Ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς παρακολούθησε την έναρξη της οδού Σαμπάκ στο Αργοστόλι.Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις