Ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου (φωτό)

Με την δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών εόρτασε πανηγυρικώς την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Γερασίμου του θαυματουργού, όπου και τεθησαύρισται το Τίμιον Αυτού Λείψανον.

Αφ’ εσπέρας της παραμονής Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 τελέστηκε ο Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στην Ιερά Μονή προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείον λόγον, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του οικείου Ποιμενάρχου μας κ. Δημητρίου

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείον λόγον, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του οικείου Ποιμενάρχου μας κ. Δημητρίου.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευσις του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου έως του πλατάνου του Αγίου.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλλε η Κεφαλληνιακή χορωδία υπό την διευθυνση του κ. Αγαθαγγέλου Γεωργακάτου, και η προσκεκλημένη χορωδία του αριστερού χορού του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου υπό την διευθυνση του κ. Παναγιώτη Μαρίνου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις