Η ατομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στο Παρίσι από 6 έως 10 Νοεμβρίου

Έργα του ζωγράφου,  περφόρμερ, λογοτέχνη και θεωρητικού της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτου θα παρουσιαστούν σε ατομική έκθεση στο Παρίσι από τη Δευτέρα στις 6 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο τέχνης του CENTRE DE SEVRES.

Ο διακεκριμένος εικαστικός δημιουργός θα εκθέσει στο CENTRE DE SEVRES, 35Bis, rue de Serves, 75006 Paris (Λεωφόρος των Σεβρών στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού), ζωγραφικά έργα του χαρακτηριστικά των φάσεων της εικαστικής του πορείας την τελευταία πενταετία. Ζωγραφικές συνθέσεις αφαιρετικής και γεωμετρικής δομής, με αναγραφή και χάραξη συμβόλων, και ζωγραφικά υφασμάτινα πανώ μεγάλων διαστάσεων θα απαρτίζουν την 9η ατομική του έκθεση στη Γαλλία.

Ο επιμελητής εκθέσεων και συλλέκτης Πασκάλ Βουαρέν επισημαίνει: “Το διαχρονικό ταλέντο του Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου αποκρυσταλλώνει ποιητικά την πολυσχιδή εποχή μας. Με το ιδιότυπο αισθητικό του ύφος προκαλεί τη νόηση του θεατή, ενώ ταυτόχρονα αιχμαλωτίζει την ματιά του με τις ελκυστικές και αρμονικές του φόρμες-ζωγραφικά υφασμάτινα ειλητάρια”.

Η εικαστική επιμελήτρια  Μαριλώρ Λαμύ αναφέρει: “Ο Έλληνας καλλιτέχνης αναβαπτίζει αυθεντικά την τέχνη του στα αρχαικά πρότυπα ομορφιάς, με μοντέρνο και πρωτότυπο πνεύμα, κύρια όμως εκπλήσσει για τις πολυμορφικές του εκφραστικές δυνατότητες”. 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:30.

Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών και θα ξεναγεί καθημερινά από τις 17:30-20:00, την Παρασκευή από 16:30-19:00.

H έκθεση θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 12:30-20:00 καθημερινά μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου 2017.

https://centresevres.com/exposition/exposition-de-peintures-offrandes-seculaires/
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις