Και επίσημα η οδός Σάμπατς στο Αργοστόλι

Με κάθε επισημότητα πραγματοποίηθηκε η τελετή ονοματοδοσίας σήμερα το απόγευμα στην οδό Αμουργού και Σουηδίας στα πλαίσια των 150 χρόνων Ελληνοσερβικής συμμαχίας.

Έτσι λοιπόν από σήμερα η οδός Αμουργού θα φέρει και επίσημα το όνομα Σάμπατς, της αδελφοποιημένης πόλης με το Αργοστόλι. Την λιτή τελετή επιμελήθηκε και διοργάνωσε ο επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας Βίκτωρ Ρουχωτάς σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς. Η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας” με μαέστρο τον Βασίλη Περλικίδη έκανε την εμφανισή της παιανίζοντας χαρμόσυνα, ενώ λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια έγινε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο  χωρών.

Τα αποκαλυπτήρια της οδού Σάμπατς έκαναν από κοινού ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Σάμπατς, Nemanja Pajic. Αμέσως μετά η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ αφιέρωσε στους Σέρβους επισήμους ένα παλιό Σέρβικο τραγούδι.

Το παρών στην τελετή ονοματοδοσίας έδωσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος και άλλοι ιερείς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός, Σπύρος Σαμούρης, Νίκος Σκλάβος, ο Μάνατζερ της Fraport Σάκης Ανυφάντης καθώς και πολλοί Σέρβοι που μένουν μόνιμα στην Κεφαλονιά.

Την εκδήλωση κάλυψαν  δημοσιογράφοι της Κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας “RTS”. Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στο Δημοτικό Θέατρο για τα εγκαίνια της έκθεσης αλλά και για να παρακολουθήσουν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα προς τιμήν των Σέρβων επισήμων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις