Διον. Στανίτσας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει εις βάρος της Ιθάκης-Καλώ το λαό να είναι σε εγρήγορση

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιθάκης κατά το οποίο υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.
Ξεπερνώντας πάρα πολλά και συνεχόμενα εμπόδια, η συγκροτημένη προσπάθεια του Δήμου Ιθάκης με την βουλευτή του Νομού έφεραν τα πράγματα εκεί που κανείς δε πίστευε ότι θα έρθουν: το ΣΑΣ αναγνώρισε την αναγκαιότητα της γραμμής και πρότεινε σύναψη 5ετούς ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτησή της, βάσει της οποίας στις 25/10 το Σ.Α.Σ θα αποφασίσει για την επαναλειτουργία της γραμμής.
Την ίδια μέρα οι υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης θα παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη συμπαράστασης σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και σε ετοιμότητα για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Ζητάμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας μια τολμηρή και δίκαιη στάση.
Ζητάμε από το Σ.Α.Σ να υπερψηφίσει την πρόταση στο σύνολο της και να δώσει τη λύση που στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα σωματεία.
Οι συνέπειες μιας τυχόν αρνητικής απόφασης στο Σ.Α.Σ θα είναι τεράστιες, όπως τεράστιες θα είναι και οι αντιδράσεις μας απέναντι σε όλους όσοι σταθούν εμπόδιο.


Διονύσης Γερ.Στανίτσας
Δήμαρχος Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις