Συνάντηση με φορείς του Τουρισμού και του Εμπορίου

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση η αντιπροσωπεία των Σέρβων επισήμων από την πόλη του Σάμπατς συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Σερβίας, Dusan Spasojevic και τον Πρόξενο της Σερβίας, Βίκτωρα Ρουχωτά, είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Η Κράνη, Ιάκωβος Νιφοράτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος καθώς και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τμήμα Βαλκανικών, Σλάβικων και Ανατολίτικων Σπουδών, Σταυρούλα Μαυρογένη, καθώς και Σέρβοι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Κεφαλονιάς και Σερβίας στο οποίο θα συμβάλει και η σημερινή τελετή ονοματοδοσίας με την οδό Αμουργού να μετονομάζεται σε οδό Σάμπατς ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και αντίστοιχη ονοματοδοσία στην πόλη του Σάμπατς όπου εκεί μία οδός πάρει το όνομα “Αργοστόλι”.

Όπως όλοι τόνισαν υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορεί να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της Κεφαλονιάς και της Σερβίας, με βασικό πυλώνα τον τουρισμό, που ήδη βρίσκεται σε ανοδική τροχιά με μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη γειτονική χώρα να επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους καθώς επίσης σε επίπεδο πολιτισμού, επενδύσεων αλλά και παιδείας.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις