Τελετή ονοματοδοσίας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου της οδού Σάμπατς στο Αργοστόλι

Με την αντιπροσωπεία θα παραβρεθούν δημοσιογράφοι και οπερατέρ της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας RTS.

Κ Ο Ι Ν Ω Φ Ε Λ Η Σ Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Η Δ Η Μ Ο Υ Κ Ε Φ Α Λ Ο Ν Ι Α Σ-

Ε Π Ι Τ Ι Μ Ο Σ Π Ρ Ο Ξ Ε Ν Ο Σ Σ Ε Ρ Β Ι Α Σ Σ Τ Η Ν Κ Ε Φ Α Λ Ο Ν Ι Α-

Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Ε Φ Α Λ Ο Ν Ι Α Σ & Ι Θ Α Κ Η Σ

 

Έκθεσης “Ελλάδα – Σερβία: 150 χρόνια αγώνων για Ευρωπαϊκά Βαλκάνια»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης Συμμαχίας μεταξύ του Πριγκιπάτου της Σερβίας και του Βασιλείου της Ελλάδας, το Ιστορικό Μουσείο της Σερβίας και η Πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα διοργανώνουν έκθεση που φέρει τον τίτλο: «Ελλάδα – Σερβία: 150 χρόνια αγώνων για Ευρωπαϊκά Βαλκάνια»

Με πρωτοβουλία του Επίτιμου Πρόξενου Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βίκτωρα Ρουχωτά και την συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ) και του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης η παραπάνω έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Κεφαλονιά.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ” , παρουσία και του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Dusan Spasojevic και της Επιμελήτριας της έκθεσης κ. Μαυρογένη Σταυρούλας , επίκουρου καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από 23/10/2017 έως 27/10/2017 από 09.00 έως 14.00.

Στόχος της έκθεσης είναι να καταγραφούν οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί του σερβικού και ελληνικού λαού, αλλά και τα πολιτιστικά στοιχεία τόσο στον εκκλησιαστικό και πνευματικό όσο και τον οικονομικό τομέα. Οι εν λόγω ισχυροί δεσμοί είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των πρώτων εθνικοαπελευθερωτικών κινήσεων στα τέλη του 18ου αιώνα, καθώς και τους κοινούς στόχους την απελευθέρωση των χριστιανικών πληθυσμών της Βαλκανικής, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο «Νατσερτάνιε» του Ηλία Γκαράσανιν και τη «Μεγάλη Ιδέα» του Ιωάννη Κωλέττη.

Αργοστόλι 18-10-2017
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις