Σε χαμηλούς τόνους η κοινή συνέντευξη τύπου Σπαθή-Παντελειού για το Επιμελητήριο

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Πνοή” Σταύρος Σπαθής και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Παντελειός για να επισημοποιήσουν την ένωση των δυνάμεών τους για τις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου που θα πραγματοποιηθεούν 9, 10 και 11 Δεκέμβρη.

Ο κ. Παντελειός πήρε το πρώτος το λόγο και παρουσίασε τους άξονες δράσεις πάνω στους οποίους θα κινηθεί το Επιμελητήριο σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού. Όπως τόνισε ο κ. Παντελειός στην ομιλία του, “Με τον Σταύρο Σπαθή μας συνδέει μία φιλία και μία σχέση πολλών ετών. Όσον αφορά το Επιμελητήριο έναν χρόνο τώρα είμαστε σε επαφή για τις εκλογές”.

Το πρόγραμμά του συνδυασμού περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια και στήριξη των επαγγελματιών μέσω του ΕΤΕΑΝ αλλά και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σύμβουλο επιχειρήσεων, νομικό σύμβουλο, διαμεσολαβητή τραπεζικών διαφορών, στοχευμένα σεμινάρια για την κατάρτιση των επαγγελματιών σε τομείς που τους αφορούν, προγράμματα υγείας και ασφάλισης κ.ά. Έδωσε έμφαση στον τουρισμό και την ανάπτυξη διάφορων στοχευμένων δράσεων για την καλύτερη προβολή και την προώθηση του νησιού μας στο εσωτερικό και εξωτερικό. Όπως δήλωσε ο κ. Παντελειός στην προσπάθειά αυτή της προβολής της Κεφαλονιάς επιθυμεί την συνεργασία και την στήριξη τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ο κ. Σπαθής από τη μεριά του στην ομιλία του τόνισε ότι η κοινή πορεία με τον κ. Παντελειό θα δώσει μία διαφορετική νότα στο Επιμελητήριο και οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα δουν ένα άλλο Επιμελητήριο από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει ο συνδυασμός τους.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Σπαθής σχετικά με την Δημοτική Αρχή και τον συνδυασμό “Νέο Επιμελητήριο”, απάντησε, ότι είναι λάθος που ανακατεύεται η Δημοτική Αρχή με το Επιμελητήριο, είναι απαράδεκτο είπε χαρακτηριστικά αυτό που γίνεται, η Δημοτική Αρχή έχει στήσει στρατηγείο για τον κ. Γασπαρινάτο μέσα στο Δημαρχείο ενώ πολλοί επαγγελματίες δέχονται και απειλές μέσω τηλεφώνου. Έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι  συνδυασμός “Νέα Πνοή” είναι ενωτικός και δεν βλέπουν τους επαγγελματίες σαν αντιπάλους αλλά αντίθετα όλοι έχουν κοινά προβλήματα.

Ο κ. Παντελειός μετά από ερωτήσεις που δέχθηκε ενημέρωσε για κάποια οικονομικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες όπως ότι το ΓΕΜΗ για τις ατομικές επιχειρήσεις έχει μειωθεί στα 10 ευρώ ενώ είναι 70 για τις επιχειρήσεις μετά από πρόταση της προηγούμενης διοίκησης. Στο ταμείο πριν τέσσερις μήνες είχε 24.000 ευρώ ενώ δεν έχει χρέη.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και αρκετοί υποψήφιοι του συνδυασμού “Νέα Πνοή” όπως ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρκείσιος, Χρήστος Καμπανός, ο Κώστας Πρέντζας, ο Γιώργος Λασκαράτος, ο Χρήστος Ευαγγελάτος κ.ά.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις