Η Κεφαλονιά τίμησε τον ήρωα Κωνσταντίνο Πανανά -Πήρε το όνομά του πλατεία του Ληξουρίου [εικόνα]

Γράφει η Γιάννα Κουλουμπή

Με μια σεμνή και συγκινητική τελετή ονοματοδοσίας πλατείας στο Ληξούρι η Κεφαλλονιά τίμησε σήμερα το πρωί τον ήρωα υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά, ο οποίος “έπεσε” εν ώρα καθήκοντος στις 11/02/2016, στη νήσο Κίναρο, μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, τον Αναστάσιο Τουλίτση και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου. Όλοι τους ήταν πλήρωμα του ελικοπτέρου Agusta Bell 212 του πολεμικού ναυτικού και ο θάνατός τους είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από όλες τις βαθμίδες, ενώ “το παρών” έδωσε και η σύζυγος με τον πρωτότοκο γιο του Κ. Πανανά, Μαριάννα και Παναγιώτης αντίστοιχα, συνοδευόμενη από τον αδερφό της, κ. Γιάννη Ζαφείρη. Την τελετή προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Παλικής, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ενώ λόγο ανάμνησης των γεγονότων εκείνης της νύχτας που κατέπεσε το ελικόπτερο ανέγνωσε ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς. Επίσης, εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιπλοίαρχος και Διοικητής της Μοίρας 1, κ. Βασίλης Σαββάτης. Ο κ. Σαββάτης επεσήμανε πως κάθε απώλεια στελεχών της οικογένειας του Πολεμικού Ναυτικού προκαλεί απέραντη θλίψη, αλλά παράλληλα πολλαπλασιάζει τη δύναμη και ατσαλώνει τη θέλησή του. Ακολούθως, ο συμμαθητής του Κωνσταντίνου Πανανά και πιλότος, κ. Γεώργιος Μάντζος διάβασε το βιογραφικό του εκλιπόντος ήρωα.

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος μιλώντας σε α΄ ενικό στον μικρό Παναγιώτη Πανανά. του ζήτησε να θυμάται τον πατέρα του ως ήρωα και να είναι περήφανος για αυτόν. Την τελετή ολοκλήρωσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, μιλώντας για τη σημασία της διατήρησης της μνήμης των ανθρώπων που χάνονται. Αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Κωνσταντίνου Πανανά, ενώ ο Δήμαρχος δώρισε και μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου στη σύζυγό του Μαριάννα.

ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις