Η ανάπλαση της Κυανής Ακτής, το Μαϊστράτο και το κυκλοφοριακό

Στο προσκήνιο έχει έρθει το τελευταίο διάστημα το νέο μεγάλο έργο που πρόκειται να δημοπρατήσει η Δημοτική Αρχή Παρίση και είναι η ανάπλαση της περιοχής από τον χώρο ελλιμενισμού των φέρυ για το Ληξούρι μέχρι το Μαιστράτο.

Για μία ακόμη φορά πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής, το οποίο αφενός θα δημιουργήσει μία μεγάλη πεζοπορική διαδρομή από το Μαιστράτο μέχρι τη Γέφυρα και αφετέρου θα αναβαθμίσει την δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου επισκεπτών που είναι το μπαστούνι που προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια. Ως συνήθως υπάρχει η γνωστή μειοψηφία συμπολιτών μας που σε όλα τα μεγάλα έργα της Δημοτικής Αρχής “διυλίζει των κώνωπα” ψάχνοντας για “ψεγάδια” προκειμένου να υποβαθμίσει τα έργα αυτά. Φυσικά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει τίποτε καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας αλλά και χιλιάδες επισκέπτες “αγκάλιασαν” τα τρία μεγάλα έργα ανάπλασης που ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι ενώ το ίδιο θα γίνει και με την Κυανή Ακτή.

Στην μικρή μειοψηφία θα μείνει η μεμψιμοιρία, η κακομοιριά, η μιζέρια και μία αποτυχημένη μικροπολιτική σκοπιμότητα που δεν αγγίζει τον νοήμονα πολίτη.

Αφού ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά ότι το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής φέρει 100% την σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής Παρίση θα πρέπει να πούμε τα εξής:

  1. Για το αλιευτικό καταφύγιο Μαιστράτου που κάποιοι τεχνηέντως βάζουν στην εξίσωση του έργου της Κυανής Ακτής με την κριτική ότι η Δημοτική Αρχή το “ξέχασε”…Το έργο της Κυανής Ακτής αφορά ανάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα. Άρα είναι ένα έργο αναπλαστικού χαρακτήρα και όχι λιμενικό όπως είναι αυτό στο Μαιστράτο και για να το κάνουμε πιο απλό αφορά εργασίες εκτός νερού  (πλωτές εκβαθύνσεις κ.α.). Η μελέτη όμως του έργου περιλαμβάνει εργασίες στο χερσαίο  τμήμα του Μαιστράτου. Τώρα σε ότι αφορά στο λιμενικό έργο του Μαιστράτου θα τους συμβουλεύαμε να περιμένουν λίγο διότι η Δημοτική Αρχή εργάζεται και σε αυτό το project και σύντομα θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις.
  2. Σε ότι αφορά στο κυκλοφοριακό και στις πεζοδρομήσεις και που θα πάνε τα αυτοκίνητα.  Ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο γίνεται μια τεράστια μάχη από σκεπτόμενους ανθρώπους διαφόρων επιστημών- Αρχιτέκτονες, πολεοδόμους , κοινωνιολόγους ,   ψυχολόγους, συγκοινωνιολόγους-επανάκτησης της πόλης από τον άνθρωπο κάποιοι ακόμα σκέπτονται “ως αυτοκίνητα”. Και για να είμαι πιο ακριβής δεν έχω δει ποτέ στην μέχρι τώρα ζωή μου αυτοκίνητο να απολαμβάνει θαλάσσιο μέτωπο!!!!! Έχω δει όμως πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν για ένα μικρό κομμάτι  αστικού χώρου απαλλαγμένο από τους σύγχρονους θορύβους  για να απολαύσουν αυτό που ο τόπος μας δίνει ακόμα δωρεάν και με αφθονία: Ήλιο και θάλασσα. Και σε τελική ανάλυση. Δεν έγινε καλύτερη η ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών μετά την πεζοδρόμηση του Λιθοστρώτου, της οδού Π. Βαλλιάνου και της πλατείας Αργοστολίου; Θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι χρειαζόμαστε κάποιους χώρους πάρκινγκ. Ε, λοιπόν και σε αυτό το κομμάτι η Δημοτική Αρχή θα μας δώσει σύντομα καλές ειδήσεις. Μία λύση που, όπως διατείνονται αυτοί που την διαχειρίζονται, θα λύσει για τα καλά το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη του Αργοστολίου. Υπομονή λοιπόν και τα καλύτερα έρχονται…Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις