Έγινε η παρουσίαση του σπουδαίου έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου “Ο Κέφαλος” η παρουσίαση του σπουδαίου έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο νησί μας.

Την παρουσίαση έκανε η αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αρχαιολόγος Δρ. Ολυμπία Βικάτου η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες που έχουν γίνει σε έναν προς έναν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα εκκλησιαστικά μνημεία της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα στη Λακήθρα, τα Μαζαρακάτα, τη Σκάλα, το Φισκάρδο, την Ιθάκη και την Γέφυρα Ντε Μποσσετ.

Αναφέρθηκε και στα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί για το κοινό αλλά και τους ίδιους τους αρχαιολογικούς χώρους, με περιφράξεις και άλλους τρόπους ενώ σε πολλά σημεία έχουν τοποθετηθεί και οι απαραίτητες ενημερωτικές πινακίδες σε τρεις γλώσσες. Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια ανάδειξης και συντήρησης των αρχαιολογικών χώρων με το λιγοστό προσωπικό που εργάζεται την Εφορεία Αρχαιοτήτων πρόσφερε το ΕΣΠΑ.

Εκτενή αναφορά έγινε και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το πριν και μετά τους σεισμούς του 2014, ενώ όπως δήλωσε η κα Βικάτου έγιναν προσπάθειες εύρεσης χώρου για την μετεστέγαση του Μουσείου προσπάθειες οι οποίες δεν έχουν ευωδώσει μέχρι στιγμής. Υπογράμμισε όμως ότι συνεχίζονται οι επαφές με το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές και το Μουσείο να ξαναλειτουργήσει όπως πρώτα.

Αμέσως μετά την ομιλία της η κα Βικάτου φανερά συγκινημένη δήλωσε ευτυχισμένη που επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της λέγοντας χαρακτηριστικά “ήρθα στις ρίζες μου” μετά από πολλά χρόνια και ευχαρίστησε το προσωπικό της Εφορείας για την άριστη συνεργασία. Το παρών στην παρουσίαση έδωσε και η αρχαιολόγος Ελένη Παπαφλωράτου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίαση ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης συνεχάρη και τίμησε την κα Βικάτου προσφέροντάς μία πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς ενώ στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι για το θέμα του Αρχαιολογικού Μουσείου έχει πάρει πολλές υποσχέσεις από την Πολιτεία αλλά επίσημα δεν έχει βρεθεί λύση.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο υπεύθυνος για θέματα παραλιών Νίκος Παπαδάτος, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Μινέτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής,  ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Βουλευτή Γιάννης Βαρούχας καθώς και πολλοί ιερείς.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις