Υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος

Την λίστα με τις υποψηφιότητες, για τις εκλογές του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των ξενοδόχων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, την 1η Νοεμβρίου, αποκαλύπτει σήμερα το money-tourism.gr.

Όπως είναι γνωστό, μετά την εκλογή του Γιάννη Ρέτσου, στην προεδρία του ΣΕΤΕ, έμεινε ουσιαστικά κενή η θέση του προέδρου της ΠΟΞ, καθώς ο κ. Ρέτσος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διατηρούσε και τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, δεν κατέστη εφικτή η συμφωνία στο πρόσωπο του νέου προέδρου, παρά τις συνεχείς επαφές, κατά την διάρκεια των οποίων κάποιες φορές ανάβηκαν και οι τόνοι, με αποτέλεσμα να προκηρυχθούν εκλογές για την 1η Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι είχαμε δημοσιεύσει αρκετές αποκαλυπτικές πληροφορίες για τις διεργασίες στην ΠΟΞ.

ksd photo
ksd photo
Οι υποψήφιοι

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ, με την παρούσα σύνθεση, υπό την προεδρία Αντώνη Καμπουράκη, το οποίο ενέκρινε και τις υποψηφιότητες. Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι παριστάμενοι, εξέφρασαν την πίστη τους στην ενότητα του κλάδου και στις προκλήσεις που υπάρχουν την περίοδο αυτή για την ελληνική ξενοδοχία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του money-tourism.gr, οι υποψήφιοι για το 12μελές συμβούλιο της ΠΟΞ, είναι οι εξής (κατ’ αλφαβητική σειρά):

 • Βασιλικός Ευγένιος
 • Γιαννούλης Εμμανουήλ
 • Θωμόπουλος Αριστοτέλης
 • Καλλίας Άγγελος
 • Λεβέντης Κωνσταντίνος
 • Μέριανος Κωνσταντίνος
 • Ξυπτερά Ευαγγελία
 • Πολλάλης Δημήτρης
 • Σβύνου Κωνσταντίνα
 • Σουλούνιας Σακελλάριος
 • Τάσιος Γρηγόριος
 • Τιμοθεάτος Γεράσιμος
 • Τορνιβούκας Κωνσταντίνος
 • Τσακαλάκης Εμμανουήλ
 • Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, υποψηφιότητες υπέβαλλαν οι:

 • Ζήσης Κωνσταντίνος
 • Λάσπας Ιωάννης
 • Μιτζάλης Αντώνης

Τέλος για την Εφορευτική Επιτροπή, υποψηφιότητες υπέβαλλαν οι:

 • Θεοδωρακάτος Άγγελος
 • Κανελλόπουλος Αναστάσιος
 • Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη
Αποχωρούντες και νέες υποψηφιότητες
ksd photo
ksd photo
ksd photo
ksd photo

Εντύπωση στις υποψηφιότητες προκαλεί, η για πρώτη φορά στα χρονικά, υποβολή δύο υποψηφιοτήτων από μία Ένωση, όπως συμβαίνει με την Θεσσαλονίκη, με τις υποψηφιότητες Θωμόπουλου και Τορνιβούκα, ενώ μέλη του παρόντος ΔΣ, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την απειρία κάποιων υποψηφίων, που δεν έχουν καμία συνδικαλιστική θητεία.

Από το παρόν συμβούλιο αποχωρούν αρκετά «βαριά» και έμπειρα ονόματα, αφού πέραν του Γιάννη Ρέτσου, δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι Αντώνης Καμπουράκης, Σπύρος Γαλιατσάτος και Αλέξανδρος Βασιλικός.

Οι νέες υποψηφιότητες, πέραν αυτής του κ. Τορνιβούκα, είναι αυτές των Κων/νας Σβύνου, Ευαγγελίας Ξυπτερά (είχε υποβάλλει ξανά στο παρελθόν υποψηφιότητα), καθώς και των κ.κ. Βασιλικού, αδερφού του Αλ. Βασιλικού, Μέριανου, Πολλάλη, Σουλούνια και Τιμοθεάτου.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ, έχει ως εξής:
Πρόεδρος Ρέτσος Α. Γιάννης
Α” Αντιπρόεδρος Καμπουράκης Αντώνης
B” Aντιπρόεδρος Γιαννούλης Εμμανουήλ
Γ” Αντιπρόεδρος Λεβέντης Κωνσταντίνος
Γενικός Γραμματέας Τάσιος Γρηγόρης
Αναπληρ. Γεν. Γραμμ. Καλλίας Άγγελος
Ταμίας Χατζημιχαήλ Μηνάς
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Βασιλικός Αλέξανδρος
Μέλη Γαλιατσάτος Σπυρίδων
Θωμόπουλος Αριστοτέλης
Τσακαλάκης Εμμανουήλ
Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος

Η ανακοίνωση της ΠΟΞ

Σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΠΟΞ, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου 2017, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Ενόψει των Αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή (χθεσινή ) του (09/10/2017) συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα και ανακήρυξε τις υποβληθείσες υποψηφιότητες ως εξής (με αλφαβητική σειρά):

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ,

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,

ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,

ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ,

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

ΞΥΠΤΕΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,

ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,

ΣΒΥΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ,

ΣΟΥΛΟΥΝΙΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ,

ΤΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,

ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ,

ΤΟΡΝΙΒΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,

ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Με την ευκαιρία αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ, εκφράζει τις βαθιές του ευχαριστίες στον απερχόμενο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Α. Ρέτσο – ο οποίος ως γνωστόν έχει εκλεγεί ως νέος Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) – και τα μέλη του τα οποία δεν θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους στη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Ξενοδόχους και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Ξενοδοχειακού κλάδου.

Επιπρόσθετα, εύχεται καλή επιτυχία στους υποψήφιους, με τη βεβαιότητα ότι θα διαφυλάξουν την ενότητα του κλάδου και θα υπηρετήσουν το όραμα και τους κοινούς μας στόχους.

money-tourism.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις