Δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας για την κεραία του ΟΤΕ

Δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας για την κεραία της Cosmote πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης από την ΕΛΜΕΚΙ.

Από την μεριά της ΕΛΜΕΚΙ μίλησε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαντζουράτος ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτπώσεις που έχει η ακτινοβολία στην υγεία των παιδιών αλλά και γενικότερα  των πολιτών και για αυτό το λογο πρέπει να απομακρυνθεί ή θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Εκ μέρους των πολιτών μίλησε ο κ. Αμούργης ο οποίος μένει κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “έφεραν δίπλα μας τον θάνατο” εκφράζοντας συγχρόνως την απογοήτευση του για το μέγεθος της συγκέντρωσης, με λιγοστά άτομα να δίνουν το παρών ενώ όπως τόνισε είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο το Αργοστόλι.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν η σχολική σύμβουλος Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κα Διονυσία Κουμαριώτη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την υγεία των μαθητών, εκπρόσωπος των μαθητών αλλά και ο κ. Μποφυλάτος από το Εργατικό Κέντρο, ο οποίος αναφέρθηκε στο δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Αμέσως μετά ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνας, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απομάκρυνση της εν λόγω κεραία διευκρινίζοντας όμως ότι διοικητικά δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αλλά και νομικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται τακτικά τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι πολύ χαμηλά. Πάρα ταύτα τάχθηκε στο πλευρό τους τονίζοντας ότι επικίνδυνη ή όχι η κεραία πρέπει να απομακρυνθεί.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και των σχολείων μετά τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν και τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς όπου του κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις