18 Νηρηίδες θα τοποθετηθούν στον χώρο υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά σε λίγο καιρό μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” μεταξύ του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξανδρου Μοσχονά, του  συμβούλου του Δήμου για Τεχνικά Θέματα, Μηχανικού, Δημήτρη Μεσσάρη, του Αρχιτέκτονα, Βασίλη Χατζηφωτιάδη, και της γνωστής εικαστικού, Έφης Σπηλιώτη.

Η συζήτηση περιλάμβανε τους τρόπους υλοποίησης της πραγματικά εξαιρετικής ιδέας της κας Σπηλιώτη για τη δημιουργία ενός εικαστικού έργου από πηλό που θα απεικονίζει 18 Νηρηίδες θεές της θάλασσας κατά τη μυθολογία, και θα κοσμεί το χώρο υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων κάτι που σίγουρα θα αποτελέσει παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού.

Η κα Σπηλιώτη μάλιστα είχε φτιάξει και ένα σκαρήφημα με το πως φαντάζεται το όλο έργο και το οποίο παρουσίασε τόσο στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής όσο και στους μηχανικούς έτσι ώστε να πάρουν μία ιδέα και να επεξεργαστούν τα στοιχεία και βέβαια να πάρουν την έγκριση και του Δήμου για να προχωρήσει το έργο το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο περίπου. Έτσι λοιπόν ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα περίπου όπου θα έχουν οριστικοποιηθεί κάποια πράγματα. Πάντως ο κ. Μοσχονάς από την μεριά του συμφώνησε να προχωρήσει η διαδικασία η οποία θα προσθέσει ακόμα περισσότερο αισθητικά και πολιτιστικά στην γενική ανάπλαση που σχεδιάζει ο Δήμος Κεφαλονιάς να πραγματοποιήσει στην συγκεκριμένη περιοχή.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις