Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών της Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη

στον αγώνα των μαθητών της Ιθάκης

Από τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη το πρωί τα σχολεία δευτεροβάθμιας της Ιθάκης (ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνάσιο) είναι υπό κατάληψη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την συμπαράστασή του στα αιτήματα των μαθητών που είναι:

  • Άμεση επαναλειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων Γυμνασίου και Λυκείου (κόπηκαν από τον περιφερειακό διευθυντή τμήματα επιλογής Α΄ Λυκείου και γαλλικών σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Επίσης τμήματα Αγγλικών και Πληροφορικής στο Γυμνάσιο).

  • Έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας άμεσα.

  • Προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά σε όλα τα σχολεία (για την πλήρη λειτουργία των σχολείων χρειάζονται 6 καθηγητές μεταξύ των οποίων και ειδικοτήτων μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικά).

  • Να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών από το Περαχώρι και θέσεις στο λεωφορείο για τους μαθητές της Βόρειας Ιθάκης

  • Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν από πέρυσι στην θέρμανση του Λυκείου και τα θέματα υγιεινής στις τουαλέτες και σε χώρους μαθημάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε συντονισμό εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης –κεφαλαίου – ΕΕ και όσων άλλων τη στηρίζουν. Έκφραση αυτή της πολιτικής είναι όσα στερούν από τους μαθητές της Ιθάκης και όλων των άλλων περιοχών. Στο προσκήνιο να έρθουν οι σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και της νέας γενιάς. Τα αιτήματα των μαθητών είναι αιτήματα όλων μας. Με αλληλεγγύη – συντονισμό – μαζικότητα και οργάνωση κλιμακώνουμε με σταθμό την κινητοποίηση του σεισμόπληκτου Νομού μας στο Υπουργείο Παιδείας στις 19 Οκτώβρη.

Αργοστόλι 03/10/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις