Συνάντηση τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σολωμό για θέματα που αφορούν την περιοχή του Πόρου

Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων

                       &

              Διαμερισμάτων

               ‘’Οι Προννοι’’

            Αιτήματα Σωματείου

 Κοινοποίηση :

Συμπαραστάτη του Δημότη,

Συνάντηση  με τον κύριο Αντιδήμαρχο Σπύρο Σολωμό για τα γνωστά θέματα τα οποία αφορούν την περιοχή του Πόρου .

Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρόεδρος Μ  Βαβάση  αντιπρόεδρος Αννινος Χαράλαμπος, ο γραμματέας Γ  Μενεγάτος  και ο επ /πρόεδρος Γ Μεταξάς .

Τα θέματα για συζήτηση ήταν αρκετά, αλλά και πολύ σημαντικά για την αναβάθμιση του Πόρου .

 ‘’Θέματα  που συζητήθηκαν’’

-Βιολογικός καθαρισμός

Να μας ενημερώσετε τι γίνετε με το βιολογικό ?

Ο Πόρος δεν μπορεί να προχωρήσει πλέον άλλο χωρίς το βιολογικό καθαρισμό.

– Πεζογέφυρα 

Να κατασκευαστεί άμεσα μία καινούργια γέφυρα για την ασφάλεια των κατοίκων  σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που είχε γίνει,  και να  συνεχιστή η πεζοδρόμηση παραλιακά μέχρι στο τέρμα Αράγια  για την προστασία των πεζών.

-Είσοδος  του Πόρου

  Απομάκρυνση   όλα τα οχήματα  του Δήμου  και μπάζα από την είσοδο του Πόρου, και από την κάθε μεριά του δρόμου  να  φυτευτούν  λουλούδια η πικροδάφνες.

Φαράγγι  του Πόρου

Να τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμό για την  ανάδειξη  του φαραγγιού, να αξιοποιήσουμε το φαράγγι του Πόρου που είναι η φυσική ομορφιά της περιοχής μας. Όσο αφορά το πλέγμα προστασίας δεν είναι αισθητικά ότι το καλύτερο ούτε ασφαλές.

– Σήμανση

   Να  τοποθετηθούν  ενδεικτικές  πινακίδες σε όλους στους αρχαιολογικούς χώρους και στα αξιοθέατα της περιοχής.

-Πεζοδρόμηση

Μερικοί δρόμοι να πεζοδρομηθούν άμεσα, τα υπάρχοντα πεζοδρόμια  να γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αποτελούν παγίδες για τον πεζό, και την εγκατάσταση Φωτισμού  του Πόρου

– Καθαρισμός  σε δρόμους και πλατείες

Να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στον καθαρισμό σε δρόμους και πλατείες

Να κοπούν όλοι η ξεροί φοίνικες,  να καούν για να σταματήσουμε την εξάπλωση των εντόμων  , και να αντικατασταθούν άμεσα από άλλα καλλωπιστικά δέντρα .

–  Παραλίες

Νομίζουμε ότι έχουμε τις ομορφότερες παραλίες, και πρέπει να τις διατηρήσουμε καθαρές

 Μην  περιμένουμε λοιπόν μόνο το καλοκαίρι για να καθαρίζουμε τις παραλίες μην  ξεχνάμε ότι οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν οι επισκέπτες μας αρχίζει από την  άνοιξη.

-Πλατεία του Πόρου

Φωτισμός,  κιόσκια και παγκάκια και λουλούδια να γίνει η πλατεία πιο φιλόξενη.

-Το ΚΤΕΛ   

Παρακαλούμε το  ΚΤΕΛ  να προγραμματίζει τα δρομολόγια  από Αργοστόλι  Πόρο έχοντας την δυνατότητα  να υπάρχει επιστροφή και το βράδυ.

– infokiors

Χρόνια ζητάμε να τοποθετηθεί στην περιοχή του λιμανιού ένα σύστημα  πληροφόρηση, internet Ζητάμε την αναβάθμιση του συστήματος Ιντερνέτ για την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στην περιοχή μας.

– Τοπικά Προϊόντα

Εκτιμούμε  ότι τα τοπικά προϊόντα θα είναι ο κύριο μοχλό ανάπτυξης παράλληλα με τον τουρισμού.

-Τα πλωτά 

 Χρόνια περιμένουμε  και όλο πάνε και έρχονται .

– Λιμάνι

Φωτισμός στο λιμάνι και ευθυγράμμιση με λευκές γραμμές για την προστασία και ασφάλεια των επισκεπτών.

-Τα Περιβαλλοντικά Μονοπάτια

Πολλοί επισκέπτες προτιμούν την πεζοπορική  διαδρομή. Θα πρέπει να διατηρούνται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο καθαρά.

Καθώς και την αξιοποίηση της όμορφης παραλία Κουτσουπιά.

-Οδική Σήμανση

Δρόμος  Πόρος Αργοστόλι

Ο μοναδικό οδικός άξονας  που ενώνει τα περισσότερα χωριά και την πρωτεύουσα παραμένει σε άθλια κατάσταση, χωρείς μπάρες ασφαλείας επικίνδυνες στροφές με συχνά ατυχήματα , χωρείς σηματοδότηση και διαγράμμιση στην κάθε μεριά του δρόμου.

–  Αρχαιολογία

 Δρόμους και πρόσβαση προς αυτά.

Ζητάμε  χώρο  για να αναδείξουμε όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα τις περιοχής μας

Τι γίνεται με το  δρόμο προς το μοναστήρι της Ατρο;

-Μηχανήματα του Δήμου

Πρέπει να φροντίσομε  όλα τα μηχανήματα που αφορούν το  Δήμο  να είναι σε άριστη κατάσταση ούτως ώστε αν χρειαστούν χειμώνα η καλοκαίρι να είναι έτοιμα.

Ασφαλώς τα ανωτέρω θέματα δεν αφορούσαν όλα αυτά το Δήμο.

Υπήρχαν και θέματα τα οποία είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρεια Ιονίων νήσου, τα οποία ήδη τα έχουμε καταθέσει από το Μάιο μήνα στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη  Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Με τον αξιότιμο  κ’  Σπύρο Σολωμός  συζητήσαμε αναλυτικά όλα τα προβλήματα, που χρόνια τα έχει αναφέρει το Σωματείο, δυστυχώς όμως έχουν συσσωρευτή και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Η απάντησή του ήταν θετική και μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υλοποιηθούν τα οποία είναι αναγκαία και θετικά. Ασφαλώς μερικά από αυτά που δεν είναι στην αρμοδιότητά του, για αυτό, το Σωματείο θα αναλάβει να προωθήσει 3 εως 4 θέματα τα οποία είναι ποιο  αναγκαία να τα καταθέσει στο Δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση, ούτως ώστε να προγραμματιστούν.

Ελπίζοντας ότι το αξιότιμο Δημοτικό συμβούλιο θα πάρει υπόψη ότι το λιμάνι του Πόρου είναι πλέον ο κύριος μοχλός της Κεφαλονιάς και ότι αυτά που ζητάμε είναι δίκαια και αναγκαία να γίνουν στην περιοχή μας για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών. Για τα ανωτέρω θέματα θα διαμαρτυρηθούμε έντονα, και θα διεκδικήσουμε, επειδή θεωρούμε ότι  σας αφορά άμεσα  ακόμα και στα τόσο πολύ απλά, η παραμέλησή τους  δεν αποτελεί μόνο θέμα αισθητικής, αλλά μπορεί  να έχει  δυσάρεστες έως τραγικές συνέπειες  στις ζωές μας.

Με εκτίμηση

Το  Δ .Σ  ‘’ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ’’  

η πρόεδρος  

Μ Βαβάση

επ/πρόεδρος

Γ Μεταξάς
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις