Η συγκυβέρνηση ρημάζει τα τμήματα των σχολείων στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συγκυβέρνηση ρημάζει τα τμήματα των σχολείων στο Νομό!!

Ξεσηκωμός!!

Όλοι κι όλες σήμερα Παρασκευή 29/9 1.30 μμ στα γραφεία της ΔΔΕ Κεφαλονιάς

Αίσχος!!! Καρατομούν τα τμήματα στα σχολεία της Κεφαλονιάς!!! Στοιβάζουν 25 – 30 μαθητές στα άθλια κοντέινερς των σεισμόπληκτων την ώρα που με βάση τον ΟΣΚ δεν χωρούν πάνω από 18 – 20!!! Φθάνουν να καταργούν τις ομάδες προσανατολισμού ή το ΑΟΔΕ στην Ιθάκη και αλλού στέλνοντας υποψήφιους πανελλαδικών στον καιάδα!! Μετά τις απειλές του Περιφερειακού Διευθυντή Ιονίων πως είναι υπόλογα τα σχολεία για παράνομα τμήματα (όπως βαφτίζουν τα όποια ολιγομελή) προχωρούν στην υλοποίηση της κανονικότητας και στην αποκατάσταση της νομιμότητας!!!

Για πρώτη φορά υλοποιούν στην πράξη, με καταργήσεις τμημάτων, τον αποχαρακτηρισμό του Νομού από σεισμόπληκτο, βαφτίζοντας πχ το ΓΕΛ Ληξουρίου προνομιούχο και «αποκαθιστώντας» τη θεσμική λειτουργία με κατάργηση τμήματος στην Α΄ Λυκείου!! Τσακίζουν τα περιφερειακά σχολεία όπως την Πάστρα, τις Κεραμειές, τα Μεσοβούνεια και τη Σάμη με περαιτέρω μείωση της οργανικότητας και τη στιγμή μάλιστα που κάποια (όπως η Πάστρα) λειτουργούν με τρίωρα και τετράωρα χωρίς να καλύπτουν καν την κατεύθυνση στη Β΄ Λυκείου!!! Δε διστάζουν να πράξουν έτσι ακόμη κι όταν καλύπτει τις ανάγκες το υπάρχον προσωπικό σε κάποια τμήματα. Φτιάχνουν ψεύτικα πλεονάσματα για να ικανοποιήσουν τους φίλους και εταίρους τους, τους κεφαλαιοκράτες και τους δανειστές, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ που «κόβουν» βόλτες στα σχολεία για να μας πουν πόσα νέα μέτρα χρειάζονται ακόμη για να πετύχουμε τη «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζονται για πογκρόμ στις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη των 41 κενών γενικής (με στοιχεία της ΔΔΕ), τα οποία η κυβέρνηση των πανηγυρισμών για την «κανονικότητα» δήθεν «κάλυψε από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς» με 8 αναπληρωτές όλους κι όλους, δεν έχει άλλο δρόμο από την αντίσταση και την πάλη. Τέλειωσαν οι αυταπάτες, τέλειωσαν οι γνωστοί, τα μέσα οι καλές προθέσεις των «εντός των τειχών» αριστερών. Όπως αναγκάσαμε (με ανακοινώσεις – παραστάσεις – διαμαρτυρίες – συντονισμό των ΕΛΜΕ των Ιονίων κλπ) την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει και να εγκρίνει τελικά χθες τη λειτουργία του τομέα δομικών (Β΄ τάξη) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, έτσι και θα την αναγκάσουμε να εγκρίνει τη λειτουργία του τομέα ψυκτικών της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ Ληξουρίου και όλα τα τμήματα που κόπηκαν και που αναφέρουμε παρακάτω.

(Σημείωση: ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη, λόγω του κατεπείγοντος, αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που συλλέξαμε από τους διευθυντές των σχολείων και δεν αποδώσαμε ορθά ή άλλο λάθος. Για κάθε άνθρωπο με καλή πρόθεση το συμπέρασμα είναι προφανές).

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ που κόπηκαν (δεν εγκρίθηκαν):

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

 • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Δεν εγκρίθηκε στη Γ΄ τάξη ο διαχωρισμός Αγγλικών σε επίπεδα.

 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Δεν εγκρίθηκε στη Γ΄ τάξη ο διαχωρισμός Αγγλικών σε επίπεδα

 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΗΣ: Δεν εγκρίθηκε 1 τμήμα Γενικής Παιδείας της Γ΄ και το τμήμα Γαλλικών της Γ΄ (11μαθητές)

 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ με Λυκειακές Τάξεις: Δεν εγκρίθηκε στη Α΄ τάξη ο διαχωρισμός Αγγλικών σε επίπεδα. Δεν εγκρίθηκε στη Γ΄ τάξη ο διαχωρισμός Αγγλικών σε επίπεδα.

 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΘΑΚΗΣ: Δεν εγκρίθηκε στη Β΄ τάξη ο διαχωρισμός Αγγλικών σε επίπεδα. Ζήτησε 4 ομάδες για το παράλληλο μάθημα τεχνολογίας και πληροφορικής στη Γ΄ και δεν εγκρίθηκαν οι 2 ομάδες.

ΛΥΚΕΙΑ

 • ΛΥΚΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Δεν εγκρίθηκε 1 τμήμα Γενικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου, με συνέπεια να μην εγκριθεί και ο διαχωρισμός των Αγγλικών σε 2 τμήματα.

 • 2Ο ΓΕΛ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Δεν εγκρίθηκε τμήμα Γερμανικών στη Γ΄.

 • ΓΕΛ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ: Δεν εγκρίθηκε η ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, ενώ εκκρεμεί αίτηση για έγκριση για τμήμα Αγγλικών στην Α΄ τάξη.

 • ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ: Δεν εγκρίθηκε τμήμα Αγγλικών στην Α΄ και τα παιδιά υποχρεωτικά πήγαν Γαλλικά. Δεν εγκρίθηκε τμήμα για το μάθημα επιλογής «Ιστορία της Τέχνης» στη Γ΄ Λυκείου, 5 μαθητές υποχρεώθηκαν σε άλλη επιλογή.

 • ΓΕΛ ΙΘΑΚΗΣ:

Δεν εγκρίθηκαν στην Α΄:

 1. Εφαρμογές πληροφορικής (μάθημα επιλογής)

 2. Γεωλογία και διαχείριση Φυσικών Πόρων

 3. Καλλιτεχνική Παιδεία

Δεν εγκρίθηκαν στην Β΄:

 1. Το μοναδικό τμήμα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (11 άτομα)!!!

 2. Το μοναδικό τμήμα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (14 άτομα)!!!

Δεν εγκρίθηκε στην Γ΄, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (10 μαθητές)!!!

Επίσης δεν εγκρίθηκαν 1 τμήμα Γαλλικών στη Β΄ και 1 τμήμα Γαλλικών στη Γ΄.

Καλούμε εκπαιδευτικούς – γονείς και μαθητές να συσπειρωθούν και να δώσουν τη μάχη με μαζική συμμετοχή στην σημερινή παράσταση στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς (Παρασκευή 29/9) στις 1.30 το μεσημέρι!!! Αιχμή μας να εγκριθούν όλα τα τμήματα και να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί του αναγκαίου προσωπικού. Υλοποιούμε τον προγραμματισμό που επικαιροποιούμε και θα ανακοινώσουμε και θα κορυφώσουμε με κινητοποίηση στην Αθήνα (Υπουργείο Παιδείας) στις 19 Οκτώβρη.

Αργοστόλι 29/09/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις