Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρούν οι Σέρβοι-Εξυμνούν την φιλοξενία της Κεφαλονιάς

Σε πολύ καλό κλίμα συνεχίζουν οι επισκέψεις των Σέρβων επισήμων από τον Δήμο Βόσδοβατς της Σερβίας που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί μας στα πλαίσια των 150 χτόνων ελληνοσερβικής συμμαχίας αλλά και για να παραστούν στην τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποήθηκε χθες στο Ληξούρι όπου τιμητικά η οδός Σαλαμίνος και Μαραθώνος μετονομάστηκε σε “Οδός Βόσδοβατς”.

Σήμερα το πρωϊ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόσδοβατς, ο Αλεξάντερ Μίρκοβιτς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Μίλος Στογιάνοβιτς και Μομίρ Τσίροβιτς, συνοδευμόμενοι από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας, Βίκτωρα Ρουχωτά επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση όπου παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου εξέφρασαν για άλλη μία φορά τους μεγάλους σε στενούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και αλληλεγγύης που ενώνουν τους δύο λαούς και ιδιαίτερα τη Σερβία με την Κεφαλονιά και τόνισαν  το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από την Σερβία για επενδύσεις, τουρισμό αλλά και ανταλλαγή φοιτητών με την Κεφαλονιά.  Άξίζει να σημειώσουμε το γεγονός ότι οι Σέρβοι επίσημοι συνεχώς αναφέρονταν στο υψηλό βαθμό φιλοξενία που συνάντησαν κατά την παραμονή τους στην Κεφαλονιά.

Ο Αντίμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος από την μεριά του καλοσόρισε τους Σέρβους επισήμους αναφερόμενος με θαυμασμό για τη γείτονα χώρα της Σερβίας και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει και από την Κεφαλονιά για την Σερβία σε θέματα τουρισμού και επενδύσεων. Άκουσε με πολύ ενδιαφέρον την πρόταση για ανταλλαγή μαθητών και σπουδαστών, η οποία θα συνδράμει στην ενδυνάμωση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Αμέσως μετά την συζήτηση έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και όλοι φωτογραφήθηκαν με την Σερβική σημαία.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη για θέματα εμπορίου και παιδείας στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” παρουσία Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελου Κωνσταντάκη, του Αντιδημάρχου Λειβαθούς, Ηλία Κουρκουμέλη, του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, Νεκτάριου Βαβάση και του Προϊστάμενου του Τμήματος τμήματος ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αγησίλαου Κονιδάρη ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη συνάντηση δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ο διευθυντής της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, κ. Δημήτρης Μαρκάτος.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα πολιτισμού και παιδείας με τον κ. Κονιδάρη να τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μία συνεργασία του ΤΕΙ με τα τριτοβάθμια εκπαιδευτήρια της Σερβίας είτε μέσω ανταλλαγής φοιτητών είτε μέσω κάποιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή και μέσω προκηρύξεων έργων. Ο κ. Βαβάσης από τη μεριά του τόνισε το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την Κεφαλονιά. Ο κ. Κουρκουμέλης στάθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Σερβία και την Κεφαλονιά και που συνεχώς δυναμώνουν κάτι που οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τόσο από τον κ. Βίκτωρα Ρουχωτά όσο και τον κ. Βαγγέλη Κεκάτο.

Κλείνοντας συζητήθηκε και η πιθανότητα συνεργασίας και σε πολιτιστικό επίπεδο με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ να δηλώνει πανέτοιμος για να υποδεχτεί καλλιτεχνικά σχήματα από τον Δήμο Βόσδοβατς αλλά και ο ίδιος μπορεί να οργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις με Φιλαρμονικές και χορευτικά σχήματα στην Σερβία.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις