Συνομιλίες με Σπ. Γαλιατσάτο και Θ. Μιχαλάτο είχαν στην Περιφερειακή Ενότητα οι Σέρβοι επίσημοι

Το κτιριο της Περιφερειακής Εννότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι οι Σέρβοι επίσημοι, ο Αλεξάντερ Μίρκοβιτς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόσδοβατς , ο Μίλος Στογιάνοβιτς και ο Μομίρ Τσίροβιτς, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόσδοβατς συνοδευόμεοι από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας, Βίκτωρα Ρουχωτά.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος ενώ αργότερα στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος με τον Δημοτικό Σύμβουλο, Διονύση Αραβαντινό. Η πολύ ενδιαφέρουσα ζητήση κάλυψε πολλούς τομείς, όπως εμπόριο, επενδύσεις, τουρισμός καθώς και ανταλλαγή μαθητών μεταξύ της Σερβίας και της Κεφαλονιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Κεφαλονιά και γενικά τα Ιόνια Νησιά από τους Σέρβους , με την Κεφαλονιά να τονίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόσδοβατς, Αλεξάντερ Μίρκοβιτς να είναι αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Μάλιστα ο κ. Μίρκοβιτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με το που πάτησαν το πόδι τους στην Κεφαλονιά ένοιωσαν αγάπη, φιλία και αλληλεγγύη.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο κ. Μιχαλάτος ο οποίος καλωσόρισε από τη μεριά τους τους Σέρβους επισήμους και τόνισε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να αναπτυχθεί το εμπόριο ανάμεσα στις δύο περιοχές της Κεφαλονιάς και του Δήμου Αλεξάντερ Μίρκοβιτς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόσδοβατς , Μίλος Στογιάνοβιτς και Μομίρ Τσίροβιτς, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόσδοβατς.. Ο κ. Ρουχωτάς συμπλήρωσε ότι μεγάλη βοήθεια σε αυτόν τον τομέα μπορεί να προσφέρει και το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια η κουβέντα περιεστράφηκε γύρω από την ονοματοδοσία στο Ληξούρι αλλά τις αντίστοιχες ονοματοδοσίες που θα γίνουν στο Δήμο Βόσδοβατς του Βελιγραδίου, όπου εκεί θα δοθούν τέσσερα ονόματα Ολυμπιακή Οδός, Αττική Οδός, Κεφαλονιά και Ληξούρι. Ο κ. Ρουχωτάς επίσης αναφέρθηκε στην ιδέα που έχει για ανταλλαγή και φιλοξενία μαθητών από τη Σερβία το καλοκαίρι και αντίστοιχα μαθητών από την Κεφαλονιά το χειμώνα στη Σερβία.

Η εθυμοτυπική επίσκεψη έκλεισε με αναφορά στην επόμενη ονοματοδοσία που θα γίνει στο Αργοστόλι τις 21 Οκτωβρίου, όπου μία οδός της πόλης μας θα πάρει τιμητικά το όνομα “Οδός Σάμπατς”. Επ ευκαιρία του σπουδαίου αυτού γεγονότος θα βρεθεί στο νησί μας και το κρατικό κανάλι της Σερβίας όπου θα καλύψει την όλη εκδήλωση αλλά και πλάνα από τους εορτασμούς του Αγίου Γερασίμου με τον Πρέσβη της Σερβίας να δίνει το παρών στην τελετή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης έγινε και η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τις δύο πλευρές.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις