Αυτό είναι το σχέδιο ανάπλασης στο Ληξούρι με επίκεντρο το παραλιακό μέτωπο!

Σχέδιο ανάπλασης για το Ληξούρι εκπονείται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τον Δήμο Κεφαλλονιάς με επίκεντρο το παραλιακό μέτωπο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekefalonia.gr oι αναπλάσεις θα περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις, φωτισμούς και διάφορες ακόμη αισθητικές παρεμβάσεις.

Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει αναφέρονται σε αναπλάσεις που σχεδιάζονται για τα εξής σημεία:
– από το τέλος περίπου των Λεγατάτων μέχρι τη στροφή για το Νοσοκομείο (παραλιακά),
– το τμήμα της παλιάς παιδικής χαράς, πίσω από το άγαλμα του Λασκαράτου
– το τμήμα της παραλιακής μπροστά από τα καταστήματα
– στο χώρο του πρώην γηπέδου εξετάζεται η κατασκευή ανοιχτού θεάτρου
– το τμήμα απέναντι από τις εργατικές κατοικίες μέχρι περίπου το σημείο όπου στεγάζεται ο ΥΠΕΡΙΩΝ
– παρεμβάσεις στις πλατείες όπου κρίνεται απαραίτητο, επίκεντρο όμως θα είναι η Πλ. Ριζοσπαστών, η οποία θα υποστεί τις περισσότερες αλλαγές.

Φυσικά, σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί το ενυδρείο και η νέα παιδική χαρά με σύγχρονα όργανα και όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την εικόνα της πόλης του Ληξουρίου και οι οποίες θα είναι αποτέλεσμα χρηματοδότησης από τον Δήμο Κεφαλλονιάς, αλλά και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Περιμένουμε να δούμε φυσικά όλα αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν πράξη προς όφελος των κατοίκων της Παλικής που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί απο υποσχέσεις τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις