Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Τιμά τη γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης όπου ομιλούνται 200 γλώσσες και διάλεκτοι, 24 από τις οποίες είναι επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες και πολλές άλλες που ομιλούν άνθρωποι από άλλες χώρες του κόσμου.

Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης Ξένων Γλωσσών (μέσα και έξω από τα σχολεία, είτε για μελέτη, είτε για επαγγελματικές ανάγκες για τους σκοπούς της κινητικότητας, για ανταλλαγές, είτε για απλή ευχαρίστηση) και η ενθάρρυνση της Δια Βίου Μάθησης Ξένων Γλωσσών, καθώς η γλωσσική εξέλιξη δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια.

Ο εορτασμός της ημέρας αυτής μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε ότι οι γλωσσικές δεξιότητες είναι μια ανάγκη και ένα δικαίωμα έκφρασης για τον καθένα ξεχωριστά.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΜΕGA ευαισθητοποιημένο σε διαπολιτισμικά θέματα που προωθούν την πλούσια πολιτιστική και γλωσσολογική διαφορετικότητα της Ευρώπης, συμμετέχει στο φετινό γλωσσικό εορτασμό με εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλη την εβδομάδα

Από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΜΕGA
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις