Σχετικά με τη σύσκεψη για την απομάκρυνση του συμπλέγματος κεραιών 4G από τον ΟΤΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με τη σύσκεψη

για την απομάκρυνση του συμπλέγματος κεραιών 4G από τον ΟΤΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει την παρουσία μαζικών φορέων του Νομού μας και συνδικαλιστών στη σύσκεψη που διοργάνωσε το σωματείο μας με αιχμή τις εξελίξεις για το σύμπλεγμα κεραιών 4G στην ταράτσα του ΟΤΕ, που είναι δίπλα σε σχολεία και χώρους εργασίας και μαζικής συνάθροισης λαού και νεολαίας. Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ) για την κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας με σκοπό την απομάκρυνσή του εν λόγω συμπλέγματος. Στη σύσκεψη, πέρα από το Εργατικό Κέντρο και την ΕΛΜΕ, συμμετείχαν μέλη του ΔΣ από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ, από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Υδραυλικών και την ΠΑΣΕΒΕ. Το «παρών» έδωσαν η Ένωση Γονέων και μέλη ΔΣ Συλλόγων Γονέων από σχολεία της Α΄ Βάθμιας και Β΄βάθμιας. Επιπλέον, συμμετείχε εκπρόσωπος των κατοίκων – περιοίκων της περιοχής όπου εγκαταστάθηκε η κεραία.

Ή συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση ήταν πλούσια. Μεταφέρθηκε η εικόνα από μια σειρά περιπτώσεις όπου η υγεία θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και της «ανάπτυξης», εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις και συζητήθηκαν τρόποι για να «ανοίξει» το θέμα στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Από τη μεριά εταιριών και των μηχανισμών τους αναπτύσσεται επιχειρηματολογία με στόχο την υποτίμηση του προβλήματος, υπάρχει προσπάθεια αποδοχής ως θεσφάτου του ανεπαρκέστατου νομικού πλαισίου, «εκπέμπεται» φόβος για δήθεν «υπονόμευση της τεχνολογικής και οικονομικής προόδου» και καλλιεργείται η αναποτελεσματικότητα. Το μαζικό κίνημα στο Νομό έχει εμπειρία από το παρελθόν, όταν κατάφερε να αποτρέψει ανάλογη λειτουργία κεραίας, πάλι στον ΟΤΕ.

Οργανωμένα – δυναμικά – μαζικά θα συνεχίσουμε!!!

Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων ούτε στα φληναφήματα περί μικρής επικινδυνότητας. Οι μαθητές, άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε πειραματόζωα, αυτού που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει. Ότι, δηλαδή, οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι «πιθανά καρκινογόνες»!!!

Διεκδικούμε:

  • Την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συμπλέγματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

  • Την παροχή πλήρους ενημέρωσης για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών που βρίσκονται στο Νομό μας και τη λήψη ανάλογων μέτρων.

  • Την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 12 το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε έξω από την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς και κινητοποιούμαστε σε Περιφέρεια – Δήμο και Διοίκηση του ΟΤΕ. Είμαστε «ανοιχτοί» σε περαιτέρω κλιμάκωση. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλύπτει τη συγκέντρωση με δίωρη στάση εργασίας 12- 2 μμ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σμίγει τη φωνή του με εκείνη της διοίκησης του ΕΚΚΙ και καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, ιδιαίτερα όσους καλύπτουν εργαζόμενους της περιοχής, να στηρίξουν την κινητοποίηση. Η συμμετοχή εκπαιδευτικών – γονέων και μαθητών δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας πρέπει να δώσει ξεχωριστό τόνο στη συγκέντρωση.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!!

Αργοστόλι 24/9/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις