Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στο Ληξούρι, πως θα προχωρήσουν τα έργα

Πλήρης ήταν η επιβεβαίωση του ekefalonia.gr σχετικά με τις κατεδαφίσεις στην Παλική και το ποσό των χρημάτων που εστάλησαν από το αρμόδιο Υπουργείο το καλοκαίρι στην Περιφέρεια για να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Κυριακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, εισηγήθηκε την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο Κεφαλλονιάς, με σκοπό να διεξαχθεί ο διαγωνισμός από τον τελευταίο και ο εργολάβος να ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις.

Τη στιγμή που γράφεται το παρόν δεν έχουμε στα χέρια μας την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, αφού ακόμη δεν έχει προλάβει να καθαρογραφεί, πλην όμως το ρεπορτάζ μας λέει πως τα τεχνικά δελτία που κατέθεσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς (με βάση τις αιτήσεις πολιτών για κατεδαφίσεις και τις μελέτες που εδώ και καιρό έχει συντάξει ο Δήμος) αγγίζουν το 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το όλο θέμα θεωρείται σοβαρό, αφού συμπολίτες μας από την Παλική ταλαιπωρούνται από το 2014 (έγιναν τότε δύο δημοπρατήσεις με όσα χρήματα είχαν σταλεί από την τότε Κυβέρνηση και έκτοτε απλώς αναμονή….) και σαν μην έφτανε αυτό υπήρχαν και τεράστιες καθυστερήσεις στα επιδόματα ενοικίου. Ευτυχώς, έστω και τώρα, το Υπουργείο κατανόησε ότι επιτέλους η Κεφαλλονιά πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα σεισμόπληκτο νησί και όχι με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης….

Πηγή: ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις