Ένα χρόνιο αίτημα το μελών μας έγινε πραγματικότητα-27 Μαρτίου ξεκινάει η πτήση από Φρανκφούρτη

Η αεροπορική σύνδεση της Κεφαλλονιάς με την Γερμανία και συγκεκριμένα με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι γεγονός. Στις 12 Σεπτεμβρίου η Ryanair ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μαρτίου  έως τέλη Οκτωβρίου 2018 και με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, θα συνδέεται αεροπορικά το νησί μας με το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA).

Ήταν ένα αίτημα το μελών μας αλλά και της κοινωνίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, να γίνει προσπάθεια για να προστεθεί και η τεράστια Γερμανική αγορά στην δεξαμενή άντλησης τουριστών προς τα νησιά μας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες, προς το σκοπό αυτό, χωρίς μέχρι πριν από λίγο διάστημα αποτέλεσμα.

Στις 23 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Electra Palace (Αθήνα) με την Ryanair εκπροσωπούμενη από τον κ. Neal McMahon (Director of Route Development) και την κ. Dimitra Apatsidou (Deputy Director of Marketing and Sales, Eastern Mediterranean) όπου και θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα τεκμηριωμένο με δημοσιεύματα που έχουν γίνει για την Κεφαλλονιά αλλά και τη Ιθάκη στην Γερμανική αγορά μέσω του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της ΠΙΝ, καθώς και επιστολές ενδιαφέροντος από τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω χώρα. Οι συνομιλητές μας απροκάλυπτα ενθουσιάστηκαν με τις σύγχρονες δράσεις προβολής της Περιφέρειας (διαφήμιση με Google, CNN, TravelChannel κ.α.) μας υποσχέθηκαν δε, ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχουμε την απάντηση τους, όπως και έγινε.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλικής αγοράς, που έχει γίνει η 2η μεγαλύτερη στα νησιά μας, είναι η αρχή πιστεύουμε για να καθιερωθεί και η Γερμανική αγορά  που με την τεράστια δυναμική της (πρώτη σε αφίξεις στην Ελλάδα) θα δώσει νέα ώθηση στο τουριστικό προορισμό μας.

Φτάνει το νησί μας να είναι έτοιμο ! Οι πτήσεις για το 2018 από Αγγλία και Γερμανία ξεκινούν 27 Μαρτίου !

Τα καλά νέα θα συνεχιστούν.

Φώτο1 Από Αριστερά κ. Neal McMahon, Σπύρος Γαλιατσάτος, Dimitra Apatsidou

Φώτο1 Από Αριστερά κ. Neal McMahon, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Dimitra Apatsidou
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις