Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων για το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών

Μετά λύπης μας διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σχετικά με τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και την δυσκολία τους να βρουν ένα σπίτι να μείνουν αλλά και το υψηλό κόστος των ενοικίων.

Εμείς σαν Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Η πολυδιαφημιζόμενη απελευθέρωση της Βραχυχρόνιας Αστικής Μίσθωσης διαμερισμάτων και κατοικιών συνέβαλε στο φαινόμενο της αδυναμίας εύρεσης στέγης των νέων φοιτητών στα τμήματα του νησιού μας.

Ως επαγγελματικός κλάδος είχαμε τονίσει προς όλους τους αρμόδιους τις αρνητικές συνέπειες του φαινομένου σε πολλαπλά επίπεδα και κυρίως στην δημιουργία Αθέμιτου Ανταγωνισμού με τους νόμιμααδειοδοτημένους Επαγγελματίες του κλάδου.

Τώρα αποδεικνύεται ότι έχει και κοινωνικές επιπτώσεις.

Είναι λυπηρό σε μια εποχή που η παιδεία είναι από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει, νέοι άνθρωποι με όνειρα και δίψα για μάθηση να αντιμετωπίζουν τόσο έντονο πρόβλημα μπροστά στον βωμό του εύκολου χρήματος και της παράνομης ενοικίασης.

Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιών να σκεφτούν πόσο σοβαρό θέμα είναι αυτό που έχει προκύψει και να αναλογιστούν την σημασία των Φοιτητών στο νησί μας.

Σε ένα νησί που τα τελευταία 2 χρόνια η πορεία της εισαγωγής των νέων φοιτητών στα τμήματα του ΤΕΙ του είναι μόνο ανοδική , εάν αναλογιστεί κανείς πως μόνο το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας για φέτος είχε 200 φοιτητές παραπάνω από πέρυσι.

Σε ένα νησί που μπορεί το καλοκαίρι να ¨ζει¨ από τον Τουρισμό αλλά τον χειμώνα συντηρείται από αυτά τα νέα παιδιά που αυτήν την στιγμή αδυνατούν να βρουν μια στέγη να μείνουν και που η παρουσία τους δεν έχει μόνο οικονομικά οφέλη για την κοινωνία αλλά οι ενασχολήσεις και οι δραστηριότητες τους κρατούν ζωντανό τον κοινωνικό ιστό του νησιού μας.

Για την ΟΕΕΔΔΚΙ

Ο πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

Ατσάρος Δημήτρης Μουρελάτος Σπυρίδων
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις