Η Κεφαλονιά δίνει τα σέρβικα ονόματα SABAC και VOZDOVAC-Δημοσίευμα από την έγκυρη Σερβική εφημερίδα Blic

Το αγαπημένο νησί των τουριστών μας δίνει τα ονόματα SABAC και VOZDOVAC

 Στον χάρτη ενός από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά  σύντομα θα γραφτεί το όνομα ενός  δήμου του Βελιγραδίου, του πλέον παλαιού δήμου της Σερβίας.

Η πινακίδα επί της οποίας θα αναγράφεται η «Οδός VOZDOVAC» θα αναρτηθεί στο Ληξούρι, στις 27 Οκτωβρίου 2017, ενώ αντίστοιχο οδονυμικό τιμώντας την πόλη SABAC θα δωθεί στο Αργοστόλι στις 22 Οκτωβρίου 2017.

Η απόδοση αυτή των ονομασιών γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς για τα 150 χρόνια της Ελληνοσερβικής Συμμαχίας, η δε πρόταση έγινε από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας Dr. Βίκτωρα Ρουχωτά. Πρόσκληση να παρευρεθούν στα εγκαίνια έχουν ήδη λάβει οι αντιπροσωπείες των αναφερόμενων δήμων VOZDOVAC και SABAC.

Το SABAC αδελφοποιήθηκε το 1995 με τον Δήμο Αργοστολίου και το VOZDOVAC με το Ληξούρι το 1996, ενώ φωτογραφία της υπογεγραμμένης Συνθήκης Αδελφοποίησης, καθώς και τοπογραφικό του Δήμου Βελιγραδίου με τους δρόμους «Κεφαλληνία», δημοσιεύονται στην εφημερίδα.

(Δημοσίευμα από την έγκυρη Σερβική εφημερίδα Blic, Ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2017. Ας σημειωθεί ότι το θέμα αυτό το έχουν δημοσιεύσει και άλλες έγκυρες εφημερίδες της Σερβίας)
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις