Επιμελητήριο: Οι σημερινοί υποψήφιοι και ο άγνωστος Χ που απειλεί να αντρέψει τα δεδομένα!

Έντονες διεργασίες εξελίσσονται αυτές τις μέρες  στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & ΙΘάκης, σε σχέση με την επικείμενη διαδοχή του μέχρι σήμερα Προέδρου Θεόφιλου Μιχαλάτου. Το παρασκήνιο είναι έντονο και ενώ όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει μία ομαλή εκλογική αναμέτρηση, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μεγάλη ανατροπή που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα. Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα υποψήφιοι για την Προεδρεία του Επιμελητηρίου έχουν δηλώσει:

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

Την προηγούμενη φορά υπήρξε ο μεγάλος χαμένος. Τώρα όλα έδειχναν ότι στο πρόσωπό του υπήρχαν ευρύτερες συγκλίσεις. Παρόλα αυτά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κάποιες εμπλοκές της τελευταίας στιγμής και κάποιες λάθος κινήσεις του να οδηγήσουν σε διάλυση σημαντικές κοινωνικές συμμαχίες οι οποίες είναι προυπόθεση για μία εκλογική νίκη σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό. Το παιχνίδι είναι ακόμη ανοιχτό αλλά το σίγουρο είναι ότι αν οδηγηθεί σε μία εκλογική μάχη μόνο με τον πυρήνα των υποστηρικτών του είναι πιθανόν να γευτεί πάλι “το πικρό ποτήρι της ήττας”.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ

Πετυχημένος επιχειρηματίας και συμπαθής σαν άνθρωπος. Έχει τη δική του ιστορία στο Επιμελητήριο, το θέμα όμως είναι ότι προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του δεν φρόντισε να έχει “κλείσει” τις απαιτούμενες κοινωνικές συμμαχίες. Σίγουρα είναι ένας άξιος άνθρωπος αλλά η εκλογή στη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου θέλει εκλογική εμπειρία, “ανοιχτούς ορίζοντες” και τα κατάλληλα πρόσωπα στο συνδυασμό. Έχει όλα τα παραπάνω ο Παντελειός; Κάποιοι λένε ναι, κάποιοι λένε όχι. Το προσεχές διάστημα θα δείξει τι ισχύει από τα δύο.

“Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ”


Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φήμες ότι πρόσωπο-έκπληξη είναι έτοιμο να κάνει το μεγάλο “μπαμ” και να μπει στη μάχη του Επιμελητηρίου στελεχωμένος από ισχυρό συνδυασμό με πρόσωπα που έχουν αυξημένη επιρροή στο χώρο της αγοράς. Ο ίδιος ο υποψήφιος δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα κάνει τη διαφορά, ακόμη όμως δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις αφού οι “ζυμώσεις” είναι σε πλήρη εξέλιξη και άλλα πρόσωπα επιμένουν στο να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι ενώ κάποια άλλα δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο να μη δοθεί μία μάχη αυτόνομα αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι νικηφόρα. Προς το παρόν το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο, είναι όμως σαφές ότι αν οι “μηχανές” του συγκεκριμένου υποψηφίου “πάρουν μπροστά” οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι θα αρχίσουν να “ιδρώνουν” και κάποιες “παρέες” που μίλαγαν για “περίπατο” θα μείνουν με τις “φαντασιώσεις στο χέρι”.

Όπως καταλαβαίνετε ξεκινάει “καυτό” φθινόπωρο” και η μάχη του Επιμελητηρίου μπορεί να έχει εκπλήξεις.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις