Ημέρα γιορτής για τον Υπερίωνα-Απόψε τα εγκαίνια!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας ενόψει και των εγκαινίωνπου θα πραγματοποιηθούν απόψε στο Ληξούρι στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Κεφαλονιάς με το καθεστώς της χρησικτησίας για 30 χρόνια.

Συνέντευξη έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Αλέκος Μιχαλάς, η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Σπύρος Ζουμπουλίδης καθώς και ο Σταύρος Λυκούδης ενώ το παρών έδωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Άνθης αλλά και ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Seatrac κ. Φωτίου.

Η Πρόεδρος του Υπερίωνα κα Μαροπούλου πήρε πρώτη το λόγο και δήλωσε εμφανώς συγκινημένη ότι η σημερινή μέρα είναι μέρα λαμπρής, χαράς και γιορτής για τον Υπερίωνα ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε  στο ξεκίνημα του Υπερίωνα το 2013 με σκοπό τα άτομα με αναπηρία να βγουν από τα σπίτια τους και  να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία και στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Διημερίδας όπου θα φιλοξενούνται τα άτομα με αναπηρία, 14 άτομα από την Παλική και 6 άτομα από το Αργοστόλι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας από τη μεριά του τόνισε ότι πρώτιστως στόχος ήταν να δημιουργηθεί αυτή η μονάδα στην Παλική για να δωθεί μία αξιοπρεπή, μία ανθρώπινη διαβίωση στους ωφελούμενους του προγράμματος, σε αυτούς τους νέους ανθρώπους. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με αυτή την ενέργεια σηματοδότησε και κατάφερε να δημιουργηθούν στην σεισμόπληκτη Παλική μετά από πολλά χρόνια 10 νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάς στάθηκε στο γεγονός ότι η δημιουργία αυτής της κοινωνικής δομή ήταν κάτι που το επιζητούσε η τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς και έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο καθώς ήταν πολιτική βούληση. Και σε αυτή την προσπάθεια όπως τόνισε ο κ. Μιχαλάς συντάχθηκε η Περιφέρεια, ο Δήμος και ο Υπερίωνας δηλαδή η κοινωνία της Κεφαλονιάς ενώ σε κάθε επίσκεψή του πάντα κατατίθεντο αυτό το αίτημα και ήταν έτοιμο να υλοποιηθεί.

Τις ομιλίες έκλεισε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Σπύρος Ζουμπουλίδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου για τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αποκάλυψε  τα σοβαρά πρόβλημα που υπήρχαν καθώς είχαν παραχωρηθεί στον τομέα Υγείας και στα Νοσοκομεία τα οποία δεν τα χρησιμοποιούσαν ως κοινωνικές δομές με αποτέλεσμα να έχουν εγκαταλειφθεί και στη δική μας περίπτωση να έχει μετατραπεί σε αποθήκη. Αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

υπεριων συνεντ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις