Κωνσταντίνος Κουκκίδης : Μιά “κουκίδα” της ιστορίας, μεγαλύτερη απ’τον όποιον άξονα…

Σαν σήμερα* 27/4, το 1941, οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα. Την Ελληνική Σημαία στην Ακρόπολη φρουρεί ο Εύζωνος Κωνσταντίνος Κουκκίδης που αρνείται να υπακούσει στην διαταγή των Γερμανών να την υποστείλλει. Αυτοί τον απωθούν, την κατεβάζουν οι ίδιοι,  και του την παραδίδουν, προχωρώντας στην έπαρση της Γερμανικής σημαίας του αγκυλωτού σταυρού.
Ο Κουκκίδης -θεοειδής και φιλότιμος- αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει ψηλά το σύμβολο τής Μητέρας Πατρίδας όλων των πραγματικά Πολιτισμένων Εθνών, την περιβάλλεται, και τυλιγμένος με τα Ελληνικά χρώματα “υποστέλλεται” κι αυτός μαζί τους:
Ως υπερβατικός αετός πηδάει στο κενό, πετώντας για πάντα στην Θάλασσα τού Ουρανού την Αήττητη και Ελεύθερη…
Μεγάλες πράξεις, από ανθρώπους που δικαιώνουν το δώρο της ζωής, πράξεις που μένουν, ακατανόητες για ψυχές στις οποίες δεν πνέει
μέσα τους, το Ανοιξιάτικο Αεράκι του Επιταφίου και της Ανάστασης…

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος

*Υγ: Την είδηση επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων μαρτυριών και το δημοσίευμα της Daily Mail της 9ης Ιουνίου 1941, με τίτλο: “Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο” ( “A Greek carries his flag to the death” ) .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις