Ανοίγει επιτέλους ο “φάκελος” της διαχείρισης του Γηροκομείου Ληξουρίου επί Β. Ρουχωτά

Αντικείμενο μεγάλος δημοσιογραφικής έρευνας αποτελεί πλέον η “περίφημη” διαχείριση του Γηροκομείου Ληξουρίου κατά τη θητεία του πρώην δημάρχου Παλικής, Βασίλη Ρουχωτά.

Ως γνωστόν και όπως και η διάδοχός του κα Χριστίνα Τσαγκαράτου έχει δηλώσει δημόσια ότι παρέλαβε τα οικονομικά στοιχεία του ιστορικού Ιδρύματος της Παλικής σε άθλια κατάσταση από τον προκάτοχό της Βασίλη Ρουχωτά.

Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι πλέον απαιτείται το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να σταματήσει να κωφεύει και πρέπει επιτέλους ο Βασίλης Ρουχωτάς να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Πρώτον, πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρώσταγε το Γηροκομείο Ληξουρίου στο ΙΚΑ και στην εφορία όταν παρέδωσε τη διοίκησή του ο Βασίλης Ρουχωτάς, δεύτερον, πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρώσταγε σε εργαζόμενους όταν παρέδωσε τη διοίκησή του ο Βασίλης Ρουχωτάς, τρίτον, πόσες δεκάδες ή χιλιάδες ευρώ χρώσταγε σε προμηθευτές όταν παρέδωσε ο Βασίλης Ρουχωτάς.

Τέταρτον, με πόσα τελικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη παρέδωσε το Γηροκομείο Ληξουρίου ο Βασίλης Ρουχωτάς; Και τέλος και μία “σπεσιαλ” ερώτηση για το Βασίλη Ρουχωτά, είναι η ακόλουθη: Πόσες απευθείας αναθέσεις είχαν δοθεί κατά τη θητεία του στο Γηροκομείο Ληξουρίου;

Και φυσικά όπως όλοι ξέρουμε οι απευθείας αναθέσεις κατά τη θητεία του Ρουχωτά ήταν ασφαλώς νόμιμες πλην όταν κατά τη θητεία του στο Γηροκομείο Ληξουρίου μοιράζονταν αφειδώς οι απευθείας αναθέσεις σε ποιο σκεπτικό άραγε και με ποια λογική  ο ίδιος καταγγέλει τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής για κάτι που είναι αναγκαίο για την λειτουργία όλων φορέων; Δηλαδή η υποκρισία και η “ηθικολογία” Ρουχωτά δεν είναι μόνο γελοία και εκτός πραγματικότητας αλλά αποδεικνύεται και τελείως υποκριτική.

Η ουσία είναι ότι ο Ρουχωτάς δεν θα αποφύγει, όπως όλα δείχνουν το πικρό ποτήρι του ελέγχου της θητείας του στο Γηροκομείο Ληξουρίου αφού η τοπική κοινωνία ζητάει εξηγήσεις για όλα τα πεπραγμένα του, τα οποία διαφαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Είναι βλέπετε κάποιες φορές η ζωή που ο “κατήγορος μετατρέπεται σε κατηγορούμενος” και είναι πιθανόν αυτό το έργο να το δούμε σύντομα και στην Κεφαλονιά.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις