Με τον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της ΠΙΝ (Αλυκές, Κέρκυρα) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για τις δράσεις της ΠΙΝ και εξήγησε ότι η περιφερειακή αρχή υλοποιεί:

-Κοινωνικό πρόγραμμα για την ανακούφιση των μη εχόντων και την καταπολέμηση της φτώχειας, το οποίο η ΠΙΝ έχει υλοποιήσει με πληθώρα δράσεων και δομών. «Οι πολιτικές μας προτεραιότητες προσανατολίζονται απόλυτα στον άξονα της μείωσης των επιπτώσεων της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τους πολίτες και στα Ιόνια Νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

-Δράσεις προσέλκυσης επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους και παράλληλα ενημέρωση για τις ιδιωτικοποιήσεις που θ’ αποβούν σε βάρος του ελληνικού λαού, καθώς στηρίζονται σε ετεροβαρείς, για τα συμφέροντα της χώρας, συμβάσεις

– Σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, ενίσχυση των δράσεων προώθησης των τοπικών προϊόντων και προβολή του τουριστικού προϊόντος.

Οι δύο άντρες είχαν περαιτέρω συζήτηση για τις αρμοδιότητες των περιφερειών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και ομονόησαν ότι θα πρέπει το Κεντρικό Κράτος να εμπιστευτεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει και την εμπειρία και τη δυνατότητα να χειριστεί επιτυχώς τομείς και θέματα.

Τέλος ο κ. Χουντής δήλωσε τη διαχρονική και αταλάντευτη θέση της ΛΑΕ ενάντια στις εκποιήσεις αεροδρομίων, του Ερημίτη και άλλων περιοχών φυσικού κάλλους και ιστορικής αξίας και τη στήριξή του στις προσπάθειες της ΠΙΝ για να μην εκποιηθεί δημόσια περιουσία.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις