Δράσεις της Γραμματεία Αλληλεγγύης και Εθελοντικών Δράσεων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Η Γραμματεία Αλληλεγγύης και Εθελοντικών Δράσεων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο πλαίσιο των δράσεων της για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα,πραγματοποίησε επισκέψεις στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες» και στο Γηροκομείο-Πτωχοκομείο Κέρκυρας.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από την Αν.Γραμματέα Αλληλεγγύης Πρωτοψάλτη Αγγελική,τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ Κέρκυρας Καμονάχου Κων/να και Καλισπεράτη Θεοδώρα και το μέλος του Συντονιστικού της Νεολαίας Χανδρινού Στέλλα,πραγματοποίησε τη Μ.Πέμπτη επίσκεψη στα γραφεία διοίκησης και τις δομές εργασιακής επανένταξης του Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες».Το κλιμάκιο συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημοπούλου Μαρία,το Δ/ντα Σύμβουλο κ. Παπαβλασόπουλο Αθανάσιο και το μέλος του Δ.Σ. και της Επιστημονικής Επιτροπής Υποστήριξης κ. Φάντι Ρομπέρτα και ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δράσεις,τα προιόντα και τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού.Η ενημέρωση περιστράφηκε στην ανάπτυξη των δράσεων στο επιχειρηματικό επίπεδο και στο θεραπευτικό αποτέλεσμα, καθώς και στην ανταποδοτικότητα στο Κοινωνικό Δίκτυο του ΚοιΣΠΕ, μέσα από την επωφέλεια 250 ωφελουμένων.Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας,αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα και ένα κορυφαίο παράδειγμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας για το Υπουργείο Υγείας και την Ε.Ε στον τομέα της κοινωνικοοικονομικής επανένταξης ψυχικά πασχόντων και ατόμων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε σε δράσεις του ΚοιΣΠΕ, το καφέ lunatic,το catering, το parking και τον πάγκο του Περιβαλλοντικού Πάρκου,όπου πωλούνται αγροτικά προϊόντα, πιστοποιημένα κατά TUV/HELLAS για Ορθή Γεωργική Πρακτική.

Η Αντιπροσωπεία,μετέφερε τις ευχές της στη διοίκηση,τους συνεργάτες και το προσωπικό του ΚοιΣΠΕ και τους συνεχάρη για το πολύπλευρο θεραπευτικό και αποκαταστασιακό έργο του κοινοτικού Δικτύου Ψυχικής Υγείας και του ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας που δίνει μια ουσιαστική απάντηση και λύση στο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα της κοινωνικής επανένταξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

και ενισχύει μέσα από δράσεις ένα πρότυπο δίκτυο αλληλεγγύης.Διαβεβαίωσε δε, ότι η Γραμματεία Αλληλεγγύης θα είναι αρωγός στην προσπάθεια τους για την ανάπτυξη δράσεων που οδηγούν στην εργασιακή και κοινωνική επανένταξη και αυτονομία των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Μ.Τετάρτη η Αν.Γραμματέας Αλληλεγγύης και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βρέθηκαν κοντά στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Κέρκυρας που τους υποδέχτηκαν με συγκίνηση και ζεστά χαμόγελα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εμφανείς ήταν οι ελλείψεις και τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας του ιδρύματος με κυρίαρχο το κτιριακό καθώς στεγάζεται επί σειρά ετών σε μισθωμένο χώρο στην περιοχή του Περάματος και χρήζει μετεγκατάστασης.

Τα στελέχη της Γραμματείας μοιράστηκαν λίγες ώρες από την καθημερινότητα των ενοίκων,ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος,συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους και προσέφεραν Πασχαλινά γλυκίσματα,τρόφιμα και άλλα αναγκαία είδη.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Αν.Γραμματέας Αλληλεγγύης ΑΝ.ΕΛ Πρωτοψάλτη Αγγελική και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κέρκυρας Καμονάχου Κων/να και Καλισπεράτη Θεοδώρα.

:143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E18529?part=1.5&filename=image.png" alt="Ενσωματωμένη εικόνα 2" width="418" height="314" />
:143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E18529?part=1.7&filename=image.png" alt="Ενσωματωμένη εικόνα 9" width="418" height="235" />

:143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E18529?part=1.2&filename=image.png" alt="Ενσωματωμένη εικόνα 8" width="418" height="314" />
:143/fetch%3EUID%3E.INBOX%3E18529?part=1.6&filename=image.png" alt="Ενσωματωμένη εικόνα 10" width="418" height="235" />
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις