Το έθιμο ¨Το σπάσιμο της στάμνας¨στην Κεφαλονιά ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Το έθιμο ¨Το σπάσιμο της στάμνας¨στην Κεφαλονιά ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στις 11.50πμ

Οι Φιλαρμονικές της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» & Σάμης «Θέμος Αμούργης» θα παιανίσουν χαρμόσυνα στο Λιθόστρωτο έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα, μετά την Α΄ Ανάσταση όπου θα σπάσουν οι πρώτες στάμνες και θα μοιραστούν από μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, Αναστάσιμες λαμπάδες προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Συνεχίζουμε με Περατζάδα μέσω του Λιθοστρώτου με κατάληξη την πλατεία Καμπάνας, όπου θα συνεχιστεί το σπάσιμο των σταμνών και θα παρακολουθήσουμε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου & των Αδελφών Καραβιώτη.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο ΛΗΞΟΥΡΙ στις 11.00πμ

Μεγάλο Σάββατο οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών δίπλα στο Δημοτικό Κατάστημα Ληξουρίου, χτυπούν χαρμόσυνα και θα σπάσει η πρώτη στάμνα.

Παρούσα η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου που αμέσως μετά θα ξεκινήσει προς την κεντρική πλατεία.

Εκεί μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου “Χωροπούλα” με τις παραδοσιακές στολές τους θα μοιράσουν λαμπάδες στον κόσμο προσφορά της ΚΕΔΗΚΕ.

Θα ακολουθήσει , με τη συνοδεία πάντα της Φιλαρμονική Σχολής Ληξουρίου, το σπάσιμο των σταμνών από τα μπαλκόνια στον πεζόδρομο της πλατείας.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στη ΣΑΜΗ στις 10.45πμ Αναβίωση του εθίμου και στη Σάμη, μετά το πέρας της Λειτουργίας της Α΄ Ανάστασης, από τον Ι.Ν. Παναγίας Λουτρού, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης».

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις