Η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Άγιο Νικόλαο Μηνιατών Ληξούρι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τελέσθηκε με σεβασμό η Ακολουθία του Νιπτήρα στον Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Μηνιατών στο Ληξούρι.

Η ακολουθία του Νιπτήρα τελείται σε ανάμνηση της μεγαλειώδους πράξης του Ιησού Χριστού να πλύνει τα πόδια των μαθητών σε ένδειξη ταπείνωσης και διακονίας. Την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του ναού, π. Νικόλαος Σωτήρας ο οποίος και ένιψε τα πόδια 12 ιεροπαίδων της Ενορίας των μηνιατών.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν και διαφορετικά παιδιά, τις περισσότερες φορές, για να λάβουν την ευλογία και να διδαχθούν μέσα από την λατρευτική και λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας. Ακολουθούν φωτογραφίες απο την ιερή ακολουθία του Γεράσιμου Γαλανού.

Καλή Ανάσταση από το όμορφο Ληξούρι μας.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις