Με επιτυχία η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των ΡΟΜΑ

Θ. Γαλιατσάτος: Η ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές πυγμής αλλά με εθνικές και περιφερειακές πολιτικές που θα δώσουν λύσεις

Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των ΡΟΜΑ, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Λιβάδι Ρόπα για πρώτη φορά με εξαιρετική επιτυχία, η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας (πρώην ΠΙΚΠΑ) και το σύλλογο ΡΟΜΑ Κέρκυρας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχαν:

  • Η Χορωδία της Φιλαρμονικής Άνω Κορακιάνας “Σπύρος Σαμάρας”
  • Η παιδική χορωδία του οικισμού των ΡΟΜΑ
  • Χορευτικό συγκρότημα του οικισμού τσιγγάνικων παραδοσιακών χορών
  • Η διασκεδάστρια παιδιών κ. Έλενα Χρισίμοβα – Ρίγγα
  • Το θεατρικό εργαστήρι “Θυμέλη” της κ. Χρύσας Πάντσιου
  • Το μουσικό συγκρότημα του κ. Σπύρου Κόντη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων και των πολιτικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική τους ένταξη.

Όραμα της ΠΙΝ όπως προσδιορίζεται και στη Στρατηγική για τους ΡΟΜΑ, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, η εκπαίδευση, η απασχόληση, η υγεία, η κοινωνική φροντίδα και η εξάλειψη κάθε διαχωριστικής γραμμής πολιτικές που οδηγούν στην συνύπαρξη και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι η ενσωμάτωση των συμπολιτών μας ΡΟΜΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές πυγμής, όπως αυτές εκφράστηκαν από τις τοπικές αστυνομικές αρχές δύο μόλις ημέρες μετά την εκδήλωση, παρά μόνο με εθνικές και περιφερειακές πολιτικές που δίνουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας ΡΟΜΑ. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να τορπιλίσουν με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικές προσέγγισης και ενσωμάτωσης των συμπολιτών μας ΡΟΜΑ πλανώνται πλάνη οικτρά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η επιτυχημένη εκδήλωση του Σαββάτου, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου, του βουλευτή Κ. Παυλίδη, των αντιπεριφερειαρχών Ν. Πανδή, Αλ. Μιχαλά, Δ. Τσούκα, του αντιδήμαρχου Γ. Καρύδη, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της Κέρκυρας κατέδειξε την αναγκαιότητα συνέχισης αυτών των πολιτικών μας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προσανατολισμένη σταθερά στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στοχεύοντας στην άρση των ανισοτήτων και στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή με επιτυχία.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις