Εκπληκτική μουσική βραδιά με έργα για πιάνο και τσέλο στη Φιλαρμονική Σχολή

Μία πολύ όμορφη μουσική βραδιά κλασικού ρεπερτορίου με έργα για πιάνο και τσέλο απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας χθες το απόγευμα.

Η Φιλαρμονική Σχολή  φιλοξένησε δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον Διονύση Σεμιτέκολο στο πιάνο με καταγωγή από τη Ζάκυνθο και τον Vaghinak Galoyan στο τσέλο, όπου παρουσίασαν έργα ξένων και Κεφαλλήνων συνθετών, όπως του Διονύσιου Λαυράγκα, του Γιόχαν Μπαχ, του Μπραμς, και του Ντεμπουσί. Οι καλλιτέχνες μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας εισέπραξαν το θερμό και παρατεταμένων χειροκρότημα των όλων όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες, ο Vaghinak Galoyan κατάγεται από την Αρμενία όπου σπούδασε  τσέλο στην Μουσική Ακαδημία του Ερεβάν. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σύνολα, όπως piano trio, string quartet και άλλα. Ο Διονύσης Σεμιτέκολος μαθαίνει μουσική στην Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Σαμσαρέλο σε ηλικία 7 χρονών παίζοντας κλαρινέτο. Έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών και άλλων έργων του Ζακυνθίου Μουσουργού Αλέκου Ξένου και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με έργα του. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου.

Την εκδήλωση προλόγισε η  γραμματέας του Δ.Σ. Νίκη Κοσμάτου ενώ την υπέροχη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις