ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη, για το νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη, για το νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η απόφαση 32/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (ΑΠ: 4441/15-02-2017) είναι αποσπασματική και δεν λύνει το πρόβλημα της ασφαλούς μετάβασης των μαθητών από και προς το συγκρότημα του 1ου – 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου. Με την εν λόγω απόφαση εγκρίνεται η προγενέστερη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ. Η εφαρμογή μερικών ρυθμίσεων για τις εισόδους των σχολείων, τις διαβάσεις πεζών που οδηγούν εκεί και την απαγόρευση στάθμευσης 5 μέτρα δίπλα από τις διαβάσεις, είναι αυτονόητες και έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί πριν ακόμη ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταπιάστηκε καν με το κύριο πρόβλημα, το οποίο αφορά την ανυπαρξία ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής μελέτης και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων που θα δημιουργούν ασφαλές περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί όλα όσα έχουν επισημανθεί και διατυπωθεί ως αιτήματα τόσο από την πλευρά μας όσο και από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (Σύλλογοι Διδασκόντων, Μαθητικά Συμβούλια, Ένωση και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) αλλά και από άλλους καθ’ ύλη αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, όπως το τοπικό ΤΕΕ. Η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση (δημοτική και περιφερειακή), δυστυχώς, θέτουν το πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών στη μέγγενη του ρεαλισμού, της επιλεξιμότητας της ΕΕ και των προτεραιοτήτων που έχουν, για να κατευθυνθεί ζεστό χρήμα σε υποδομές υπέρ της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το οξυμένο πρόβλημα της συγκοινωνιακής μέριμνας υπέρ των μαθητών στο συγκρότημα, όπως και μια σειρά άλλες επισημάνσεις για μέτρα στο εσωτερικό του και στη λειτουργία του, είναι σε εκκρεμότητα. Αποδεικνύεται και από την πλευρά αυτή ότι είναι παραμύθι τα περί «κανονικότητας» που δήθεν έχει επανέλθει στο Νομό.

Ας μην διανοηθούν να προχωρήσουν στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων που ετοιμάζουν για φέτος. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, την ΔΔΕ του Νομού και την κρυπτόμενη ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για την αντίδραση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στις 29/3 θα θέσει τα προβλήματα αυτά σε Δήμο – ΠΙΝ και θεωρεί πως γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στις 31/3, μέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης για το Νομό. Από κοινού με τα σχολεία θα κλιμακώσουμε με κάθε τρόπο, ώστε να εξασφαλίσουμε που θα λειτουργούν πραγματικά με ασφάλεια και όρους κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των μαθητών.

Αργοστόλι 25/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις