Με λαμπρότητα η δοξολογία και η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στις Κεραμειές

Τελέσθηκε και φέτος με λαμπρότητα η δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και για την Επέτειο της 25η Μαρτίου του 1821, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κεραμειών χοροστατούντος του Ιερέα π. Ανδρέα Σβορώνου.

Μία σημαντική ημέρα για την χριστιανοσύνη αλλά και για το έθνος μας ως Έλληνες καθώς σαν σήμερα υψώθηκε το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που οδήγησε με τη σειρά της στην ελευθερία της Πατρίδας από τον τουρκικό ζυγό.

Στην δοξολογία παραβρέθηκαν μαθητές από το Δημοτικό και Γυμνάσιο Κεραμειών και το Ειδικό Σχολείο Περατάτων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νικόλαος Βαλλιανάτος, ενώ από τη Δημοτική Αρχή το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ευάγγελος Κεκάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κουρκουμέλης ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωμένης Τετράπολης, Νίκος Σκλάβος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμειών, Λεωνίδας Γελάρδος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας όλοι παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Άννα Κουταβά, η οποία έχει τιμηθεί και από τον Δήμο Κεφαλονιάς για την εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για σχολεία “Euroscola”, το οποίο πραγματοποίηθηκε στις Βρυξέλλες.

Στην συνέχεια τελέσθηκε με ευλάβεια η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Μνημείο που κοσμεί την μικρή πλατεία και εν συνεχεία οι εκπρόσωποι των αρχών αλλά και μαθητές των σχολείων προχώρησαν στην κατάθεση στεφάνων.

Τον ρυθμό κράτησε και φέτος η Φιλαρμονική Λειβαθούς “Χαρίλαος Χωραφάς” με μαέστρο τον Γρηγόρη Βαγγελάτο, με το Ειδικό Σχολείο Περατάτων να ανοίγει την παρέλαση κρατώντας μία τεράστια Ελληνική σημαία στα χέρια και εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων, στη συνέχεια ακολούθησαν τα σχολεία Κεραμειών και Βλαχάτων.

ρεπορτάζ Αθανασία Μαρκάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις