Στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο ο Κώστας Ευαγγελάτος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γίνεται η κοινοποίηση της εκδήλωσης του Ζωγράφου, Λογοτέχνη, Θεωρητικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: “Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες” που έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην Αθήνα.
Στο ποιητικό και μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς η γνωστή Ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη απήγγειλε με εξαιρετική εκφραστικότητα ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου από την συλλογή “Πολύσμιγος Αίνος”, εκδ. “Συλλογές”. Η Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και εκδόσεων απέδωσε υποβλητικά τα ποιήματα στη Γαλλική γλώσσα από τη συλλογή- ανθολογία “Offrandes Seculaires – Κοσμικές Σπονδές”, ενώ ο ποιητής τα απήγγειλε στην πρώτη γραφή τους στην Ελληνική γλώσσα. Η ποιητική και μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πρώτη ακρόαση τμημάτων του μουσικού συμφωνικού ποιήματος με τίτλο: “Ionian impressions”, του γνωστού συνθέτη, με τα μουσικά σύνολα “ΙΕΡΑΞ”, Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου. Πρόκειται για εκτενή σύνθεση του εμπνευσμένη από την Επτανησιακή ατμόσφαιρα της ποίησης του Κεφαλονίτη Ευαγγελάτου, την οποία αποδίδει μυσταγωγικά με μινιμαλιστικό και λόγιο ύφος, όπως ανέλυσε ο ίδιος, στο πνεύμα των νέων μουσικών ρευμάτων και τάσεων. Τις μουσικές “Εντυπώσεις του Ιονίου” από τον ποιητικό “Ύμνο στην Κεφαλονιά”, ερμήνευσαν δεξιοτεχνικά ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος στο πιάνο και ο μουσικός Ίωνας Κουρμπανάς στο βιολί ενθουσιάζοντας το κοινό με το ταλέντο τους.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις