Κοινές δράσεις για το φορολογικό: Αντιστεκόμαστε στη φορολογία από το πρώτο ευρώ

 Το Σάββατο 11-3-2017 και ώρα 7:00 το απόγευμα, μετά από πρόσκληση του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς& Ιθάκης, πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΚΙ  σύσκεψη επαγγελματικών συλλόγων, με θέμα: Κοινές δράσεις για το φορολογικό. Με κεντρικό σύνθημα, “Αντιστεκόμαστε στη φορολογία από το πρώτο ευρώ. Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ο  Σύνδεσμος Υδραυλικών.

O σύλλογος εστίασης <Αρκείσιος>

Ο Επαγγελματικός- Βιοτεχνικός & Εμπορικός σύλλογος Πάλλης

Ο Εμπορικός σύλλογος Σάμης

Ο Εμπορικός σύλλογος Σκάλας

       Τόσο στην εισήγηση, όσο και στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, αποτέλεσε κοινή εκτίμηση ότι:

Η κυβέρνηση μας τελειώνει με την εξοντωτική φορολογία και εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο για να είναι πιο ανταγωνιστικό. Με αυτή την πολιτική είναι ξεκάθαρο πως επιδιώκει να βγάλει από τη μέση το μεγαλύτερο μέρος των αυτοαπασχολούμενων-ΕΒΕ, αφήνει  έτσι ελεύθερο το έδαφος να αρπάξουν οι όμιλοι και τα μονοπώλια όλη την αγορά.

Να γίνονται τακτικές συναντήσεις για την από κοινού, διαρκή αντιμετώπιση, του φορολογικού και όλων των προβλημάτων που μας τσακίζουν.

Αποφασίσαμε η επόμενη συνάντηση να γίνει στο Ληξούρι την Κυριακή 26 Μάρτη 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο ΤΕΙ, με θέμα: <Τα προβλήματά μας σε σχέση με την τοπική διοίκηση.>

Την Τρίτη 14-3-2017 και ώρα 9:00 το πρωί, μέρα Πανελλαδικής δράσης με αιχμή το αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζικές παραστάσεις στις εφορίες, σε Ληξούρι και Αργοστόλι, με τα παρακάτω αιτήματα.

Απαιτούμε:

Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

  •  20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων (πολυεθνικών) στο 45%.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις